Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 139 seconden

Remeha introduceert de slimme thermostaat eTwist. Deze thermostaat is toepasbaar op alle ketels uit het Remeha assortiment én op alle andere cv-ketels met het Opentherm protocol.  De gebruiker bedient hem waar én wanneer hij wil. De eTwist is een thermostaat met een groot overzichtelijk kleurendisplay, een makkelijk te bedienen draai-/drukknop en een heldere menu-indeling. Bovendien zijn alle functies zowel op de thermostaat als ook via de app te bedienen. Het menu is zo vormgegeven dat het lezen van de handleiding zo goed als overbodig is, aldus de verwarmingsfabrikant.

“De eTwist biedt een nog beter antwoord op de zich steeds sneller opvolgende technologische ontwikkelingen dan onze iSense,” zegt Ferry Overweg , Product manager bij Remeha. “Door de ingebouwde wifi-module kan de gebruiker met de gratis eTwist app zijn instellingen op elke gewenste plek in huis, maar ook buitenshuis, aanpassen. Handig wanneer een dagindeling een keer iets anders loopt dan gepland. De app is op elk type smartphone of tablet met iOS of Android te gebruiken. Later dit jaar is hij ook voor Windows beschikbaar.”

Op de eTwist zelf, maar ook in de app, zijn de temperatuur en andere veelgebruikte functies, zoals klokprogramma’s, een vakantieprogramma of een warmwaterprogramma, eenvoudig in te stellen. “Wij verwachten dat gebruikers steeds meer handelingen, in plaats van op de thermostaat zelf, via de app zullen uitvoeren. De consument heeft het mooiste en beste scherm toch vaak in zijn of haar broekzak zitten. Afhankelijk van de gezinssamenstelling kunnen één of meerdere personen toegang krijgen tot de eTwist app. Natuurlijk blijft het bedienen van de functies op de thermostaat altijd mogelijk; uit onderzoek blijkt dat een grote doelgroep de thermostaat nog gewoon op de muur wil bedienen. Bovendien moet het mogelijk zijn om alle functies altijd te kunnen bewerken en regelen, bijvoorbeeld in het geval de wifi tijdelijk uitvalt,” aldus Overweg.

Door middel van de gratis eTwist app is de gebruiker ook voorbereid op de toekomst, aangezien de app en thermostaat updates ontvangen. Daarmee vergroot Remeha de mogelijkheden om nu, maar zeker op termijn, meer inzichten en toepassingen te genereren. Denk aan inzicht in het energiegebruik, maar bijvoorbeeld ook voor technici, die actieve storingsmeldingen of overzichten van ketelstoringen gepresenteerd krijgen.

Recent onderzoek laat zien dat 8% van de Nederlandse huishoudens een slimme thermostaat heeft, zo blijkt uit de Smart Home Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders. De belangrijkste reden om te kiezen voor een slimme thermostaat is gemak en comfort (39%). Daarnaast speelt de wens om het energiegebruik te verlagen een belangrijke rol. Belangrijke argumenten zijn inzicht in gebruik en uitgaven (33%), controle over het energiegebruik (28%) en kostenbesparing (27%). Vier op de vijf Nederlanders met een slimme thermostaat zijn tevreden over het apparaat. Eén op de zes Nederlanders (13%) geeft aan de aanschaf van een slimme thermostaat te overwegen.

e-twist_chrome_links_voor_210116

[related_post themes=”text”]