Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 92 seconden

17-installing-the-lyric-t6rHoneywell lanceert een volgende generatie programmeerbare, slimme thermostaten: de Lyric T6. Deze universele thermostaat en de bijbehorende Lyric-app helpen gebruikers automatisch energie te besparen. De programmeerbare thermostaat heeft een geïntegreerde wifi-verbinding, een intuïtief touchscreen en energiebesparende eigenschappen, zoals optimale start en stop. Er zijn twee uitvoeringen: bedraad (Lyric T6) en draadloos (Lyric T6R).

De ketelmodule is dankzij de opklapbare bedradingsklep moeiteloos te plaatsen, zowel op de wand als op een inbouwdoos. De thermostaat is geschikt voor alle 24-230V aan-/uit- en OpenTherm-toestellen en stadsverwarming. Na voltooiing van de installatie is de werking direct te testen. Daarna volgt een configuratie via het touchscreen van de thermostaat.

De Lyric T6 wordt standaard geleverd met zowel een zevendaags als een vijf+tweedaags klokprogramma met zes perioden per dag – geschikt voor gebruikers met een regelmatige levensstijl. De klokprogramma’s zijn aan te passen via zowel het touchscreen op de thermostaat als de Lyric-app.

Voor moderne consumenten met een drukke en onregelmatige levensstijl biedt de Lyric-app geofencing. Deze functie past de temperatuur automatisch aan op basis van de locatie van de smartphone van de gebruiker. De gebruiker stelt zelf een voorkeurstemperatuur in voor wanneer hij aanwezig is en voor wanneer hij weggaat. Zo tilt de thermostaat automatische temperatuurregeling naar een hoger niveau om de gebruiker te ontzorgen en energie-efficiënter om te gaan met verwarming. Verder is de thermostaat voorzien van een slaapprogramma voor ’s nachts en een afwezigprogramma voor wanneer de gebruiker bijvoorbeeld op vakantie is.

Honeywell werkt samen met aanbieders op het gebied van connected home-producten. Zo is de Lyric T6 compatibel met Apple HomeKit™* en daardoor te bedienen met compatibele Apple-apparaten**.

De thermostaat is vanaf 1 oktober 2016 verkrijgbaar bij de groothandel. De consumentenadviesprijs van de Lyric T6 is 199 Euro (incl. btw) en van de Lyric T6R 249 Euro (incl. btw).

[related_post themes=”text”]