Nefit 9700i en Nefit 9700i AquaPower Plus HR-toestellen zijn vanaf nu leverbaar via de reguliere kanalen. Het nieuwe toptoestel van Nefit Bosch, met vermogensvarianten tot 50 kW, koppelt comfort aan efficiëntie, onder meer dankzij een hoge modulatiegraad en mogelijkheden voor zoneregeling en beheer op afstand.

Het nieuwe toestel is er in verschillende uitvoeringen van 25 tot 50 kW. De combi-uitvoering Nefit 9700i AquaPower Plus is voorzien van een energiezuinige RVS-boiler die 21 of 24 liter warm water per minuut levert. Het single-toestel Nefit 9700i kan worden gecombineerd met een externe boiler. Voor de grotere vermogensvraag tot 400 kW kunnen de single-toestellen in cascade worden opgesteld.

Modulatiebereik
Nefit 9700i HR-ketels hebben het grootste modulatiebereik in hun klasse. Dankzij de gas-luchteenheid kan het toestel tot 11% van zijn vermogen terugmoduleren. De hydrauliek, met messing componenten, draagt bij aan een lange levensduur. De Nefit 9700i kent dezelfde warmtewisselaar als zijn voorganger, de Nefit 9000i. Deze wisselaar zit al in miljoenen toestellen door heel Europa.

Waterstof
Nefit 9700i toestellen zijn gecertificeerd voor gebruik met een aardgas-waterstofmengsel tot 20% en kunnen worden ingesteld op het gebruik van andere gassoorten en -samenstellingen.

Zoneregeling bij vloerverwarming
Op het servicevriendelijke touchscreen verschijnt alle benodigde informatie stap voor stap in beeld. De toestellen kunnen eenvoudig met het internet worden verbonden, bijvoorbeeld via de slimme thermostaat EasyControl. Hierdoor is zoneregeling mogelijk, in combinatie met de slimme radiatorthermostaten van Bosch. Dat kan nu ook wanneer de woning is voorzien van vloerverwarming. Ook automatisch hydraulisch balanceren behoort tot de mogelijkheden. De installateur kan bovendien de toestellen op afstand monitoren en beheren via het installateursplatform Bosch HomeCom Pro.