Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

Naast de monsternamekranen van brons en roestvaststaal voor de strangbemonstering biedt Kemper nu ook een innovatieve variant aan voor de bemonstering aan de hoekstopkraan.

Met deze uitbreiding, figuur 188, heeft Kemper de passende productoplossing voor ieder toepassingsgebied van monsternamekranen (in zwembaden, in de levensmiddelen- en farmaceutische industrie en in de woningbouw). Ook deze appendage voldoet aan de eisen die in de NEN EN ISO 19458 aan monsternamekranen worden gesteld.

Nu kan er ook bemonstering direct aan de wastafel plaatsvinden, wat interessante voordelen biedt voor installateurs, beheerders en diegenen die de monsters nemen! Inbouw van de monsternamekraan is tijdens het bedrijf mogelijk. Afsluiten van de leiding en demontage van het hoekventiel is niet nodig, waardoor meerkosten door bedrijfsonderbrekingen worden vermeden. Door het model met terugstroombeveiliging, figuur 188 01, worden bovendien bepaalde storingsfactoren uitgesloten. Deze verhindert dat koud water de bemonstering van het PWH beïnvloedt. Verwateren wordt zo vermeden, waardoor de juiste microbiologische concentraties worden gemeten.

De monsternamekraan heeft een afkoppelbare aftapbuis en beschermkap. Hij garandeert een permanent dichte afsluiting en kan thermisch en chemisch worden ontsmet/afgevlamd. Hij is geschikt voor alle op de markt gebruikelijke hoekstopkranen met 10 mm-knelkoppeling. Gestandaardiseerd vullen van het bemonsteringsreservoir is mogelijk.

Voor meer informatie: www.kemper-appendages.nl