Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

Mark van Hoof (50 jaar) is benoemd als Managing Director van Sealskin, onderdeel van Coram International in Geldrop. Het bedrijf is de moedermaatschappij van een aantal internationale merken in douches, badkamermeubels en -accessoires, waaronder Geesa, Sealskin en Tiger.

Van Hoof studeerde Commerciële economie aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Hij werkte van 2001 tot 2016 bij Galvano, een specialistische groothandel in sanitair en onderdeel van de Saint Gobain groep. Hier vervulde hij diverse managementfuncties in onder meer Marketing en Inkoop, om ten slotte als Managing Director eindverantwoordelijk te worden.

Coram International in Geldrop had in 2016 een jaaromzet van 120 miljoen euro. Er werken ongeveer 625 medewerkers. De merken Geesa, Sealskin en Tiger worden via verschillende kanalen verkocht, zowel in binnen- als buitenland. Geesa opereert met een eigen productiebedrijf vanuit Amersfoort in het internationale vakhandel- en hospitality segment (hotels en cruiseschepen). Sealskin heeft haar kantoor en magazijn in Waalwijk en zet haar producten af in het vakhandel- en DIY-segment. Tiger opereert vanuit Geldrop primair in het DIY-segment. De verkooporganisaties in Overpelt (België), Nettetal (Duitsland) en Warschau (Polen) en Hagan (Noorwegen) vertegenwoordigen voornoemde merken. Laatstgenoemde voert daarnaast het eigen merk Esbada. Coram’s dochterbedrijf Antado in Gdansk (Polen) vervaardigt hoogwaardige badkamermeubels die onder Tiger en Sealskin labels worden verkocht. Vanuit Coram Logistics, het centrale magazijn in Overpelt (België) worden alle producten voor Tiger en Sealskin gedistribueerd.

In het Verenigde Koninkrijk is Coram actief in het care segment met Impey Showers, en met Coram Showers en Shower Pods in de vakhandel met douches en douchecabines.