Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

In opvolging van de klasse 300 introduceert Hitma Instrumentatie nu de Kimo transmitters klasse 310. Deze 310-klasse is een compleet nieuw concept waarbij meerdere metingen op een multifunctionele transmitter kunnen worden gecombineerd.

De Kimo CPE310 drukverschiltransmitter is de opvolger van de succesvolle CPE300 transmitter en is net als zijn voorganger volledig vlak in een wand te monteren.

Ten opzichte van de CPE300 heeft de CPE310 een software aansluiting aan de voorzijde en is een audiovisueel alarm nu ook mogelijk. De Kimo CPE310 heeft een extra aansluiting aan de onderzijde waarop u een externe voeler, bijvoorbeeld voor temperatuur of luchtvochtigheid, kunt aansluiten.

 

De multifunctionele transmitter Kimo C310 (foto) bevat een geheel nieuw concept waarbij meerdere metingen op één transmitter gedaan kunnen worden. De C310 transmitter kan worden voorzien van een geïntegreerde drukverschilsensor en heeft twee extra aansluitingen voor externe sensoren. De Kimo C310 heeft standaard twee analoge uitgangen en kan worden uitgebreid met nog twee extra uitgangen of een module met vier relais contacten. Optioneel is er een Modbus- of Ethernet-aansluiting.

 

De C310 transmitters kunnen worden voorzien van een interne drukmodule. Er zijn drukverschilmodules van 100 tot 10000 Pa en een barometrische drukmodule voor het meten van luchtdruk. De drukverschilmodules zijn voorzien van een Thermokoppel K-ingang voor temperatuurcompensatie. Tevens zijn er externe sensoren voor het meten van temperatuur, luchtvochtigheid, luchtsnelheid, koolmonoxide (CO) en kooldioxide (CO2). De luchtsnelheidsensoren zijn er in een hittedraaduitvoering, maar ook als vaanopnemer met diameters van 14, 70 en 100 mm.

Voor meer informatie: www.hitma.nl