Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 61 seconden

Dalemans D-TEX3FDit jaar viert gasdetectieleverancier Dalemans haar dertigste jubileum. Om dit te vieren hebben ze een compleet nieuwe lijn meetkoppen geïntroduceerd onder de naam D-Line. MW Instruments is al jaren leverancier van Dalemans in Nederland.

Het pakket dat op dit moment het meest wordt toegepast is de Dalemans F-centrale in combinatie met de meetkoppen DAX3F-C (katalytisch) en DAX3F-IR (infrarood). Deze meetkoppen worden nu vervangen door de D-TEX3F en is zowel in een katalytische als in een infrarood uitvoering verkrijgbaar. De D-TEX3F voldoet aan de ATEX: II 3G Ex nA d IIC T6 Gc en heeft een speciale ATEX kabelwartel. De meetkop is verkrijgbaar voor de brandbare gassen Methaan (CH4), Propaan (C3H8) en Butaan (C4H10).

In dezelfde behuizing, maar met een intern display, is de D-TEX420 op de markt gebracht. Deze meetkop is leverbaar voor LPG of andere brandbare gassen (%LEL) met directe analoge uitgang 4…20 mA. De meetkop is uitgevoerd met display maar zonder ATEX certificering. De D-TEX420 is leverbaar met sensoren voor onder andere het meten van koeltechnische gassen (F-gassen, NH3 & CO2), koolmonoxide (CO) en stikstofoxide (NO2).

 

De nieuwe meetkoppen D-TEX3F kunnen eenvoudig op de F-centrale  worden aangesloten.

Voor meer informatie: www.hitma.nl