Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 129 seconden

De nieuwe vol kunststof Uponor Comfort Pipe PLUS leiding, die zich kenmerkt door haar witte kleur, twee blauwe strepen en het Comfort Pipe PLUS woordmerk, is een doorontwikkeling van de bekende Uponor PE-Xa RED vloerverwarmingsleiding. Ten opzichte van de PE-Xa RED leiding heeft het product diverse verbeteringen ondergaan.

De meest opvallende verandering is de nieuwe UAX vernettingstechniek die diverse praktische voordelen met zich meebrengt. Dankzij de UAX vernetting heeft de leiding een 10% hogere vernetting dan de officiële norm voorschrijft, een 14% grotere flexibiliteit en een 10% grotere elasticiteit. Het systeem is hiermee, zelfs bij lage temperaturen, nóg sneller en efficiënter in gebruik dan het voormalige PE-Xa RED assortiment al was. 

 

Met maar liefst vijf lagen, kent de Uponor Comfort Pipe PLUS twee lagen meer dan de gangbare PE-Xa leidingen. De eerste laag, die gemaakt is van het bekende polyethyleen PE-Xa, vormt de basis van de Comfort Pipe PLUS. De tweede laag voorziet in een duurzame verbinding tussen de PE-Xa basisleiding en de daarop volgende zuurstofdiffusiebarrière dat in de noodzakelijke zuurstofdiffusiedichtheid van de leiding voorziet. De voorlaatste laag zorgt wederom voor een hechting; dit keer tussen de voorgaande zuurstofdiffusiebarrière en de buitenste witte laag, die de leiding beschermt tegen mechanische belasting op de bouwplaats.

 

De Uponor Comfort Pipe PLUS leiding werd ontwikkeld voor inzet in systemen voor verwarming en koeling via de vloer, de wand of het plafond. Voor de verbinding van de leidingen gebruikt Uponor de bekende Quick & Easy koppeling. De leiding wordt voorzien van een Quick & Easy ring en vervolgens geëxpandeerd. Daarna wordt de Quick & Easy fitting in de Comfort Pipe PLUS gestoken. Door het memory-effect van de leiding, klemt deze zich automatisch om de fitting heen en ontstaat er een duurzame verbinding. Voor aansluiting op verdelers heeft Uponor de Vario klemringschroefkoppelingen in haar assortiment.

 

Hoewel de kwaliteit van de leiding nóg hoger is, is de prijs van de Uponor Comfort Pipe PLUS leiding identiek aan de prijsstelling van de betaalbare Uponor PE-Xa RED leiding, die met de komst van de Comfort Pipe PLUS leiding komt te vervallen. De nieuwe Comfort Pipe PLUS leiding is leverbaar in de diameters 14 x 2 mm, 16 x 2 mm, 17 x 2 mm, 20 x 2 mm en 25 x 2,3 mm en ligt nu al in de schappen van uw vaste Uponor groothandel. De PE-Xa RED leidingen zijn voor lopende projecten nog leverbaar zolang de voorraad bij Uponor strekt.

Via marketing@nathan.nl kunt u een brochure aanvragen van de Uponor Comfort Pipe PLUS.

Voor meer informatie: www.nathan.nl