Nieuwe importeur voor Deense designradiatoren

Plan_schoolTema Techniek is importeur geworden van Hudevad, Deens fabrikant van designradiatoren. Deze radiatoren worden al geruime tijd toegepast in Nederland, waaronder in kantoren, overheidsgebouwen en karakteristieke panden zoals musea. Ook in de woningbouw vinden de radiatoren steeds vaker toepassing. Ze zijn gemaakt van plaatstaal met geïntegreerde of gedruklaste aansluitingen. De voorzijde is watervoerend en zorgt voor een hoge warmteafgifte, aldus de importeur. De strakke vormgeving zorgt tevens voor een onderhoudsvriendelijk, eenvoudig en snel te reinigen product.
Directeur Henk Leebeek is enthousiast over Hudevad: “Tema Techniek richt zich op hoogwaardige klimaattechnische producten uit Europa die toegevoegde technische waarde bieden. Hudevad radiatoren hebben niet alleen een slimme verwarmingstechniek maar zijn ook geheel naar eigen wens uit te voeren: in vele kleuren en zelfs verschillende vormen.”

Meer verwarmingsnieuws

 • Driekwart van Nederland verwarmt nog met gas

  Driekwart van Nederland verwarmt nog met gas

  Ondanks de opmars van de warmtepomp, is de cv-ketel nog altijd veruit de meest gebruikte verwarmingsbron in Nederlandse huishoudens. Ruim driekwart van de Nederlanders stookt nog op gas. De warmtepomp komt met zeven procent op plek twee, terwijl vijf procent van Nederland aangeeft aangesloten te zijn op stadsverwarming. Dit blijkt …Lees verder »
 • Best geteste ketel

  Best geteste ketel

  De Vaillant ecoTEC exclusive CW5 is deze maand door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’. Alle ketels werden beoordeeld op elf verschillende punten. Op vijf hiervan heeft de Vaillant ecoTEC exclusive CW5 een acht of hoger gescoord, met een gemiddeld eindcijfer van 7,9. Behalve op energiezuinigheid scoort de …Lees verder »
 • IR verwarming

  IR verwarming

  Er zitten diverse tools in de gereedschapskist om gebouwen aardgasvrij te verwarmen. De meest bekende zijn warmtepompen en stadswarmte. Er is echter ook een andere mogelijkheid die aandacht verdient: infrarood verwarming. In dit artikel vertelt Branchevereniging IG-Infrarood over de werking, normering en belangrijke ontwikkelingen in deze sector. Met infrarood verwarming wordt in de bouw directe elektrische stralingsverwarming bedoeld. Dat betekent dat het niet water-gevoerd is en verwarming met infrarood straling …Lees verder »
 • Voorbereid op verwarmen met waterstof

  Voorbereid op verwarmen met waterstof

  De Vaillant ecoTEC plus is nu geschikt voor bijmenging van 20 procent waterstof aan het aardgas. De cv-ketel is getest en gevalideerd om zonder aanpassingen woningen te verwarmen en van warm water te voorzien. Het assortiment van Vaillant, producten die geschikt zijn voor bijmenging tot 20 procent waterstof, zal in de komende maanden verder worden uitgebreid. Ronald Mazurel, manager product management bij Vaillant, laat weten zeer verheugd te zijn. “Deze …Lees verder »
 • Verwarmingsoplossing na 10 jaar ontwikkeling in testfase

  Verwarmingsoplossing na 10 jaar ontwikkeling in testfase

  Cooll uit Enschede test een in eigen beheer ontwikkelde verwarmingsoplossing, die naar eigen zeggen 30% op het gasgebruik van een hr-ketel bespaart. Dit rendement is onlangs bevestigd door het Fraunhofer Instituut. De primeur vindt plaats in Kampen, in een sociale huurwoning van Deltawonen. Het Enschedese bedrijf noemt de technologie veelbelovend, …Lees verder »
 • Kennis over individuele cv-installaties geactualiseerd

  Kennis over individuele cv-installaties geactualiseerd

  ISSO heeft de kennis in ISSO-kleintje Individuele centrale verwarmingsinstallaties in woningen een update gegeven. De verduurzaming van het vastgoed heeft veel gevolgen voor cv-systemen. Warmtepompen zijn niet meer weg te denken, en ook bouwkundige verbeteringen aan woningen hebben invloed op het functioneren van het cv-systeem. Dat vraagt ook om andere kennis. Die kennis is na een update terug te vinden in ISSO-kleintje Individuele centrale verwarmingsinstallaties in woningen. De kennis biedt …Lees verder »