Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 105 seconden

Het nieuwste HR-toestel van Nefit, ProLine NxT is vanaf 1 juli leverbaar in een CW3 en CW4-uitvoering.  Het ProLine-concept heeft zich de afgelopen jaren in de markt bewezen. Met ProLine NxT bouwt Nefit de succesformule verder uit. De nieuwe generatie is nog zuiniger met energie en nog breder toepasbaar. Nieuw zijn onder andere een energiezuinige cv-pomp en een OpenTherm-aansluiting, een unicum voor Nefit.

 

ProLine NxT is een energiebesparend toestel. Vergeleken met te vervangen HR-ketels, van 12 tot 15 jaar oud, bedraagt de besparing op jaarbasis 195 euro bij een gasverbruik van ongeveer 2000 m3. Het rekenvoorbeeld is te vinden op de website van Nefit.

 

De meest in het oog springende vernieuwingen van ProLine NxT zijn de energiebesparende Low Energy pomp, het Multigasblok, het nog lagere gewicht van 19 kg en de OpenTherm-aansluiting. De nieuwe, volledig modulerende Low Energy cv-pomp overtreft de EU-richtlijn voor 2015 (EuP 2015 Ready). Het elektriciteitsverbruik ligt tot 75% lager dan dat van conventionele pompen. Met het Multigasblok is het toestel bovendien klaar voor toekomstige wijzigingen in gassamenstelling.

 

Als enige toestel in het productprogramma van Nefit is ProLine NxT standaard uitgerust met een OpenTherm-aansluiting. Een converter is niet meer nodig: het toestel is standaard toe te passen in combinatie met OpenTherm-apparatuur, zoneregeling of CV-eBeheer. Marketing manager Jan Blom: ‘’Het is een bewuste keuze om juist de ProLine uit te breiden met OpenTherm. Dat biedt de flexibiliteit die de projectenmarkt van vandaag vraagt. Bij bijvoorbeeld renovatieprojecten en combinaties met bestaande systemen biedt deze ketel een efficiënte, hoogwaardige oplossing.’’ 

 

Ondanks de compacte afmetingen is het toestel ontworpen met de installateur in gedachten. Met 19 kilo is hij eenvoudig door één persoon te installeren. Alle componenten zijn makkelijk toegankelijk, waardoor ProLine hoog scoort op het gebied van service- en onderhoudsvriendelijkheid.

Ook de nieuwe generatie is gebaseerd op de beproefde universele ProLine warmtewisselaar en voorzien van onder andere dubbele branderpakkingen, extra sensoren, een beveiligingsthermostaat en solide messing hydrauliek. Deze extra’s dragen bij aan de reputatie van ProLine als een van de meest betrouwbare HR-concepten in de markt.

Voor meer informatie: www.nefit.nl