Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 55 seconden

WOLF_FGBWolf Energiesystemen introduceert de nieuwe FGB hoog-rendement gaswandketel. Deze is leverbaar als solo- en als combiketel met een vermogen van 28 of 35 kW en met een maximale tapwatercapaciteit van respectievelijk 14,3 en 16,3 l/min. Voor de interne componenten zijn robuuste en duurzame materialen gebruikt. Het energielabel A conform de ErP-richtlijn, wordt o.a. bereikt dankzij de hoog-rendement pomp voor het verwarmingscircuit en de ventilator. De ketel is onder andere voorzien van een geïntegreerd expansievat en elektronische druksensor.

De warmtewisselaar van slijtvast aluminium-silicium is uitgerust met drukmeetpunten, waardoor jaarlijkse reiniging van de warmtewisselaar tot het verleden behoort. Wanneer door vervuiling het drukverlies te hoog wordt, kan de warmtewisselaar snel handmatig gereinigd worden met behulp van de hiervoor bedoelde reiningsset.

De ketel biedt de mogelijkheid tot een weersafhankelijke regeling indien voorzien van de optionele buitentemperatuursensor en is compatibel met het Wolf regelsysteem (WRS). Daarnaast bestaat de  mogelijkheid tot integratie in een zonne-energiesysteem en is bediening via internet of iOS/android-app mogelijk. De FGB kan ook volledig geïntegreerd worden in een complete Wolf systeemoplossing, bijvoorbeeld als back-up ketel in combinatie met een warmtepomp.

[related_post themes=”text”]