Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 106 seconden

KSB regelafsluiterAls uitbreiding van de serie regelafsluiters BOA-CVE/CVP H brengt KSB een gietstalen variant op de markt. De nieuwe afsluiters lenen zich vooral voor installatiebouw, industriële toepassingen en procestechniek, waar het regelen van vloeistofstromen vereist is. De nieuwe serie is van DN 15 tot DN 200 in gietstaal (GP 240 GPH) met een nominale druktrap PN 40 leverbaar. De maximaal toelaatbare temperatuur ligt bij 450 °C.

De afsluiters zijn zonder speciaal gereedschap demonteerbaar; alleen het losdraaien van de bouten van het bovendeel volstaat. Op die manier kan de gebruiker alle inwendige onderdelen verwisselen en aanpassen aan verschillende regeltaken. Hiervoor is er een grote keuze aan uiteenlopende zitting- en kegeldiameters. Deze zijn over het totale traject van nominale diameters beschikbaar. Er zijn zowel kegels met procentmatige of lineaire karakteristiek leverbaar.

De klepzitting is zo geconstrueerd, dat deze aan beide zijden te benutten is. Bij een eventuele beschadiging volstaat het dus de zitting om te draaien in plaats van deze te verwisselen. Voor het oplossen van cavitatie- en geluidsproblemen, zijn behalve paraboolkegels ook geperforeerde kegels beschikbaar. Voor verhoogde dichtheidseisen biedt de fabrikant een zacht afdichtende uitvoering van de kegel aan.

De spindelafdichting in de standaard uitvoering wordt gerealiseerd door een onderhoudsvrije pakking van PTFE, die door een veer onder spanning wordt gehouden. Voor temperaturen boven 250 °C zijn grafiet pakkingen beschikbaar. De optioneel verkrijgbare drukontlasting voor afsluiters groter dan DN 50, maakt de toepassing van kleine en voordelige aandrijvingen mogelijk.

De gebruiker kan kiezen tussen elektrische en pneumatische aandrijving. De elektrische aandrijvingen bieden in- en uitgangsignalen van 0/2 tot 10 V of 0/4 tot 20 mA. Bovendien is ook een driepuntsregeling (Open / Stop / Sluit) voor eenvoudige regeltaken beschikbaar. De aandrijvingen zijn in 24 V-, 230 V- en 400 V-versie verkrijgbaar. De maximale stelkracht van de in vijf groottes verkrijgbare aandrijvingen bedraagt 25.000 Newton. De in drie groottes beschikbare pneumatische membraanaandrijvingen bieden een maximale stelkracht van 55.000 Newton.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

[related_post themes=”text”]