Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

KSB Calio-ThermKSB heeft onder de typebenaming Calio-Therm S NC een nieuwe serie hoogefficiënte circulatiepompen op de markt gebracht. Deze onderhoudsvrije natloper is ontworpen voor het verpompen van drinkwater in gesloten leidingsystemen, zoals bij een- of meergezinswoningen en grotere bouwprojecten. Analoog aan de andere Calio-pompen staat de hoogefficiënte permanentmagneet-motor van de nieuwe circulatiepompen garant voor de hoogste efficiëntie. De capaciteit kan door middel van een one-touch-bediening en drie toerentaltrappen worden aangepast. In geval van een blokkade van de rotor, schakelt de motor automatisch uit en wordt een storing gemeld. Drie LED’s informeren de gebruiker visueel over de bedrijfstoestand.
De schroefaansluitingen zijn in de afmeting Rp ½ binnendraad (EN 10266) of G1 ¼ buitendraad (DIN ISO 228) beschikbaar. De maximale capaciteit bedraagt 0,7 m3/h. Als maximale opvoerhoogte bereikt de pomp 1,0 m. De temperatuur van het drinkwater kan variëren van +5 ℃ tot +65 ℃.De nieuwe aggregaten zijn in vier varianten met stekker of met kabel leverbaar. De monteur kan de pomp dan ook zonder gereedschap elektrisch aansluiten. Behalve de eenvoudige standaard variant is er ook een uitvoering met geïntegreerde terugslag- en klepafsluiter.De spiraalhuizen van de nieuwe pompen zijn van messing, de waaiers van technopolymeer en de assen van roestvrijstaal vervaardigd.

Tapwatersystemen bestaan uit een verwarmingsketel, een centrale watervoorziening en verschillende kranen of tappunten. Hoe verder een tappunt van een boiler verwijderd is, des te meer koud water men op het tappunt uit de waterleiding moet laten stromen voordat er warm water komt. De nieuwe Calio-Therm S NC pompt warm water door de leiding naar de tappunten en door de circulatieleiding weer terug naar de warmwatervoorziening. Daardoor is het water zonder wachttijd aan de tappunten beschikbaar.

Voor meer informatie: www.ksb.nl