Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 84 seconden

dhpa_logo_2016De Vereniging van leveranciers van airconditioningapparatuur Verac en de stichting Dutch Heat Pump Association (DHPA) slaan de handen ineen. Beide organisaties hebben in een gezamenlijke ledenbijeenkomst een nieuwe vereniging opgericht onder de vertrouwde naam Dutch Heat Pump Association. In de nieuwe vereniging DHPA werken vrijwel alle aanbieders van warmtepompen, airconditioningsystemen en koelmachines samen. wagenerPeter Wagener, voorheen de eerste man van de stichting DHPA, neemt bij de nieuwe vereniging DHPA de rol van voorzitter op zich. “Door onze krachten te bundelen in één sterke organisatie zijn we beter in staat om een duidelijke bijdrage te leveren aan de verdergaande verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland.”

De nieuwe vereniging DHPA behartigt de belangen van vrijwel alle aanbieders van warmtepompen, airconditioningsystemen en koelmachine, voor zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw en de industrie. De vereniging DHPA bestaat uit twee vakgroepen (Woningbouw en Utiliteit) en uit diverse werkgroepen en commissies.

Verduurzaming is in de nieuwbouw van woningen en utiliteitsgebouwen al ver doorgevoerd, zegt Wagener. “Veel nieuwe gebouwen en ook woningen hebben tegenwoordig al geen gasaansluiting meer. Maar juist bij de bestaande bouw vindt de komende jaren een vérgaande verduurzaming plaats. Warmtepomptechnologie vormt daarbij een onmisbare schakel. Warmtepompen maken gebruik van hernieuwbare energie uit de lucht, water of bodem. De technologie biedt duurzame oplossingen voor verwarming, koeling en warmwater, en ze is toepasbaar voor wonen, werken en recreëren.”

“Het is in het belang van investeerders, gebouwbeheerders, woningeigenaren, huurders en woningcorporaties dat we als aanbieders van warmtepomptechnologie sterk naar buiten treden. Warmtepomptechnologie biedt nu al kosteneffectieve oplossingen voor energievraagstukken van de moderne samenleving. Door de krachtenbundeling in de nieuwe vereniging zijn we beter in staat om dat te laten zien.”

[related_post themes=”text”]