Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 207 seconden

BV De Sphinx Maastricht introduceert de volledig nieuwe badkamerserie Sphinx 420 new. Zoals de naam al aangeeft, vervangt deze nieuwe serie de huidige serie Sphinx 420. Sphinx 420 new geeft nieuwe impulsen aan het hogere badkamersegment.  Sphinx 420 new kenmerkt zich door krachtige en toch lichte vormen, geometrische soberheid en natuurlijk vloeiende lijnen. Een serie met een eigenzinnig karakter, waarin minimalisme gecombineerd is met ingetogen extravagantie.

Door een grote keuzevrijheid en combinatiemogelijkheden biedt Sphinx 420 new alle ruimte voor een indeling en sfeer naar individuele wens. Sphinx 420 new omvat een breed assortiment van wastafels, fonteinen, closets, bidets, meubels en lichtspiegels. De vormgeving is gebaseerd op heldere, architectonische vormen in combinatie met aan de natuur ontleende symboliek. Op het eerste gezicht presenteert Sphinx 420 new zich in een strakke, sobere sfeer. Bij een nadere kennismaking toont het concept de spannende, emotionele kanten van haar karakter.

 

De bijzondere vormgeving van de keramische wastafels combineert streng geometrische buitenvormen met zacht vloeiende binnenvormen. Kenmerkend is een lichte verhoging van het afleggedeelte en een licht verhoogde kraanbank. Het wastafelassortiment biedt veel keuze met modellen met een breedte van 60 tot 140 cm. De grote modellen met een breedte van 90, 120 en 140 cm zijn beschikbaar met één kraangat, twee kraangaten of zonder kraangat. Extra bijzonder zijn de asymmetrische wastafels van 90 cm met diagonale belijning van de binnenvorm. Dit zorgt voor een extra breed aflegvlak en voor een buitengewoon designelement in de ruimte. Alle wastafels zijn te combineren met bijpassende wastafelonderkasten die de vormgeving van de wastafels stijlvol onderstrepen. Voor de wastafels met kraangat is er de keuze uit toepassing van het ‘Clou-systeem’.

 

Zowel het closet als het bidet is qua vormgeving tot in de details afgestemd op de wastafels en fonteinen, voor een harmonieus totaalbeeld. Ook hier zorgt de combinatie van geometrische buitenvormen met vloeiende binnenvormen voor de karakteristieke sfeer. De royale, gladde keramische vlakken en de verdekte bevestigingssystemen zorgen voor optimaal reinigingsgemak. Het closet met Rimfree? spoeltechniek zorgt voor een nieuwe standaard in hygiëne en onderhoudsgemak. Het closet is uitgevoerd met een vlak vormgegeven softclose zitting die op natuurlijke wijze in de contouren van het keramiek valt. Dit zorgt voor extra cachet. De PlugFix-bevesting zorgt voor een snelle en eenvoudige montage van de wandclosets. Ook bij het bidet is er keuze voor toepassing van het Clou-systeem.

 

De serie Sphinx 420 new biedt een uitgebreide keuze aan meubels met een geometrische vormgeving en slimme opbergruimte. Het design van de meubels is bewust sober en minimalistisch gehouden. In combinatie met de keramische wastafels wordt zo een aantrekkelijk en overtuigend totaalbeeld gecreëerd. De meubels zijn verkrijgbaar in de kleuren hoogglans wit, greige mat (grijs/beige) en in de houtstructuur Scultura grijs. Deze kleuren zijn onderling met elkaar te combineren voor een sfeer naar wens. De onder- en zijkasten zijn – afhankelijk van de grootte – uitgevoerd met één of meerdere laden. De greeploze laden zijn voorzien van de mechanische Tip-on technologie voor gemakkelijk openen en sluiten. De ruimte tussen front en corpus geeft de meubels optisch een slanke lichtheid. De bovenste lade is voorzien van LED-verlichting die wordt ingeschakeld zodra de lade wordt geopend. In de laden zorgen anti-slipmatten en handige lade-indelingen voor een overzichtelijke opbergruimte voor badkamerbenodigdheden. Naar wens kunnen de zijkasten worden voorzien van een glazen afdekplaat voor een extra accent en bescherming.

 

De hoge kast (170 cm) is voorzien van variabel te positioneren glazen planchets, een grote passpiegel aan de binnenkant van de deur en softclose scharnieren. Deze kast is – evenals de onderkast voor de fontein – links of rechts openend te monteren De in de deur geïntegreerde greeplijsten zorgen voor een hoge mate van bedieningsgemak.

 

De Slim-Line lichtspiegels maken het programma compleet. De lichtspiegels zijn verkrijgbaar in vijf afmetingen (breedte 40 – 140 cm), voor een exacte afstemming op de wastafels en fonteinen. De geïntegreerde sensorschakelaars zijn aan het oog onttrokken. Deze zorgen voor een dimbare instelling van de bovenverlichting en voor indirecte verlichting rondom de spiegel, een lichtspel naar individuele wens. De spiegel is bovendien voorzien van een functie die het beslaan van de spiegel tegen gaat. Zo is een helder spiegelbeeld gegarandeerd.

Voor meer informatie: www.sphinx.nl