Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Vaillant introduceert een nieuw type boiler voor warmtepompen, de uniSTOR. De boiler is beschikbaar in capaciteiten van 200, 300, 400 en 500 liter. Verschillende toestellen zijn op elkaar afgestemd en daardoor met elkaar te combineren. Bovendien communiceren ze automatisch met elkaar. Zo zijn de 200 tot 500 liter boilers geschikt in combinatie met de flexoTHERM, aroTHERM en geoTHERM warmtepompen.

De uniSTOR boilers voor warmtepompen met het A-label kennen een minimaal warmteverlies door hoogwaardige vacuümisolatie, aldus de fabrikant. Ook bij een lage temperatuur is er een goede warmteoverdracht dankzij de gedimensioneerde warmtespiraal. Verder is deze boiler voorzien van circulatieaansluiting en sensoraansluitingen. Optioneel kan er nog een elektronische naverwarmer of PV elektronische naverwarmer worden toegevoegd. Doordat de isolatie er tijdelijk af kan worden gehaald, is de boiler makkelijker te plaatsen en installeren. De isolatie kan er daarna weer omheen worden geplaatst.

De boilers zijn bedekt zijn met emaille en hebben een elektrische anode die de boiler aan de binnenkant beschermt tegen roest. Meer dan 80 procent van de boiler is recyclebaar. Verder zijn ze voorzien van een elektronisch display. Hiermee worden de actuele boilertemperatuur en boilerlading weergegeven. Ook geeft de display aan dat het eBUS-signaal verbonden is met de software. Wanneer er een storing is, kan dit afgelezen worden van het display. Er zijn in totaal drie verschillende storingen te detecteren. De VR 900 communicatiemodule maakt beheer op afstand mogelijk.