Er is een nieuw platform gelanceerd voor veilig en gezond werken in de technische installatie- en isolatiebranche. Op de website zijn onder andere de verschillende Arbocatalogi, factsheets en de branche-RI&E te vinden. Ook kunnen vakmensen uit de techniek er terecht voor informatie over regionale leernetwerken, praktijkdagen Veilig en Gezond Werken en offerte-clausules.

Het platform is een initiatief van de sociale partners en OTIB, en geïnitieerd door ArboTechniek, voorheen II Mens & Werk. ArboTechniek ondersteunt werkgevers en werknemers in de technische installatie- en isolatiebranche op het gebied van veiligheid en gezondheid.

De verschillende toolboxen hebben een prominente plek op de website van ArboTechniek (www.arbotechniek.nl). Bezoekers van de site kunnen navigeren naar toolboxpresentaties (inclusief aanvullende informatie) en toolboxfilms. Zo kunnen leidinggevenden bijvoorbeeld een presentatie geven over werken met schadelijk geluid of werken in kruipruimtes. In de toolbox legt ArboTechniek uit hoe medewerkers in de technische installatie- en isolatiebranche hiermee om kunnen gaan.

Adviseurs
Daarnaast beschikt ArboTechniek over deskundige en ervaren adviseurs die bedrijven en medewerkers kunnen helpen veiliger en gezonder te werken. De adviseurs bieden kosteloos ondersteuning bij het zetten van de eerste stappen naar een veilige en gezonde werkomgeving. Leidinggevenden en werknemers kunnen contact zoeken met een adviseur in hun regio en een eerste afspraak inplannen.