Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 114 seconden

Steeds vaker worden verwarmings- en drinkwaterinstallaties op de etage met kunststof buisleidingsystemen gerealiseerd. De meerlagen buizen van de rol bieden daarbij als voordeel dat deze zeer snel en efficiënt zijn te installeren. Het nieuwe Viega systeem Smartpress maakt dit werk dankzij innovatieve fittingen en tal van intelligente systeemonderdelen nog eenvoudiger. Dat wordt gecombineerd met optimale doorstromingseigenschappen van de fitting en extreem lage drukverliezen. Dat wordt bereikt met fittingen zonder O-ring.

Drinkwaterkwaliteit waarborgen

Deze positieve eigenschappen zijn te danken aan de bijzondere constructie van de roestvast stalen en bronzen fittingen. Waar andere fittingen van kunststof of messing een steunlichaam met O-ring hebben die hoge drukverliezen veroorzaakt, kent de gepatenteerde constructie van de Viega Smartpress-fitting met steunlichaam een minimale vernauwing van de diameter.  De radii van de roestvast stalen en bronzen Viega Smartpress-fittingen beïnvloeden de stroming positief terwijl het steunlichaam voor een minimale vernauwing van de diameter zorgt. Dat heeft grote gevolgen voor het drukverlies: een 90° Smartpress-bocht in de maat 16 mm heeft minder dan 20 % van het drukverlies in een standaardinstallatie. Het steunlichaam uit hoogwaardig polymeer zorgt zonder O-ring voor een volledige afdichting. Door het ontbreken van O-ringen wordt het ontbramen en kalibreren van de buiseinden overbodig. Dat bespaart tijd en voorkomt lekkage als gevolg van een verschoven of door een braam beschadigde afdichtring.

Ook voor gas

Het nieuwe buisleidingsysteem is ontwikkeld voor verwarmings- en sanitairinstallaties in de maten 16 t/m 63 mm. Speciaal voor de Nederlandse markt heeft Viega het meerlagen buisleidingsysteem doorontwikkeld en toelating verkregen voor de maten 20, 25 en 32 mm voor toepassingen in gasinstallaties. De installateur beschikt daarmee met Viega Smartpress over een buisleidingsysteem voor alle gangbare toepassingen in de woningbouw.

Naadloze overgang van oud naar nieuw

Bij de ontwikkeling van Viega Smartpress is veel aandacht besteed aan bestaande verwerkers. De overgang van oud naar nieuw verloopt kan dan ook naadloos. Zo hoeft voor de overstap naar niet direct gereedschap te worden aangeschaft. De handzame handperstangen en bestaande persbekken van Viega kunnen zonder problemen worden toegepast. Ook is het systeem uitgebreid met de bekende persringen waardoor verbindingen in bijvoorbeeld schachten en achter radiatoren toch zeer eenvoudig mogelijk zijn. Ook kunnen de nieuwe fittingen probleemloos op de witte vormstabiele Pexfit Fosta buis 16 t/m 25 mm worden toegepast.

 

Meer informatie: http://smartpress.viega.nl/intro?1?wt_mc=display.smartpress