Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 54 seconden

Een digitaal systeem waarbij de relatie tussen een gebouw en zijn installaties inzichtelijk kan worden gemaakt, heeft de NENnovation Award gewonnen. Het systeem maakt dit niet alleen duidelijk op het gebied van ontwerp en realisatie, maar ook op de exploitatie (onderhoud en energie/CO2). Zo eenvoudig op levensduurkosten worden gestuurd en een stap naar een circulair gebouw worden gemaakt.

De prijs werd afgelopen vrijdag uitgereikt door Diederik Samsom tijdens de viering van World Standards Day de NENnovation Awards. Het is het tweede jaar dat de prijs wordt uitgereikt, die in het leven is geroepen om de nauwe verbinding tussen normalisatie en innovatie te duiden. ‘Succesvolle innovatie vraagt om aandacht voor technologische, economische, maatschappelijke en duurzame aspecten en daarmee de betrokkenheid van meerdere stakeholders. Slagingskansen van innovatieve concepten worden door normalisatie vergroot en marktacceptatie krijgt een impuls’, aldus het organiserende NEN.

Dit jaar is de NENnovation Award opgesplitst in drie categorieën. Het ‘Life Cycle Vision’ systeem is de winnaar in de categorie klanten/commissieleden. De jury heeft gekeken naar: kracht van innovatie, link met normalisatie, maatschappelijke impact en marktpotentie.