Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Negen topcoaches zijn genomineerd voor de nationale titel Topcoach van het Jaar 2017. Tijdens de landelijke Verkiezing OTIB Topcoach van het Jaar op 7 november worden de winnaars (per categorie) bekend gemaakt. Dit jaar zijn er ruim 700 praktijkbegeleiders door hun leerlingen genomineerd voor de titel.

De strijd om de titel Topcoach van het Jaar is een initiatief van OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. Met het nomineren en uitroepen van de Topcoach van het Jaar wil OTIB de belangrijke rol van praktijkbegeleiders nadrukkelijk in beeld brengen. Praktijkbegeleiders zijn voor de technische installatiebranche onmisbaar bij het ontwikkelen, begeleiden en coachen van nieuw vaktalent, aldus OTIB

Genomineerden
Voor de titel Topcoach van het Jaar 2017 zijn per bedrijfscategorie de volgende topcoaches genomineerd. Voor het Grootbedrijf zijn dit: Harry Bos van Eekels Technology, Wijnand Pul van Hollander Techniek en Leon Reijmer van SPIE Academy. Voor het MKB zijn genomineerd Edwin van Brakel van Gooiland Elektro, Mostafa Grari van Broeders Elektrotechniek en Anthony Sakkee van THT Groep. In de categorie Opleidingsbedrijf zijn genomineerd Anthony Brak van InstallatieWerk, Renske Generaal van GoFlex en Herman Nijboer van RTC Installatietechniek.

Strenge selectie
De nominatie van de negen topcoaches is het resultaat van een streng selectieproces dat al in begin 2017 startte. De vele honderden door hun leerlingen, werkgevers en collega’s genomineerde topcoaches zijn door het OTIB-projectteam Topcoach van het Jaar eerst getoetst op negen criteria voor coachend en vakinhoudelijk begeleiden, waaronder betrokkenheid, inlevingsvermogen, veelzijdigheid en het vervullen van een voorbeeldfunctie. Daarna heeft het projectteam alle genomineerden telefonisch geïnterviewd. Na een eerste selectie heeft het projectteam vervolgens bedrijven bezocht en per bedrijfscategorie drie topcoaches genomineerd.

Jury
Op basis van de criteria, het vervolgonderzoek en de nauwkeurig geformuleerde onderbouwingen van het projectteam maakt een jury op 7 november drie Topcoaches van het Jaar bekend: één van het grootbedrijf, één van het MKB en één van het opleidingsbedrijf. De jury bestaat dit jaar uit Dennis van de Geest (ambassadeur TopStarters), René van Tol (SBB brancheoverkoepelend praktijkbegeleider 2017), Zwanny Naber ((vice)voorzitter OTIB namens FNV), Toon Gerbrands (directeur PSV), Doekle Terpstra (voorzitter Uneto-VNI) en Loek Nieuwenhuis (lector Beroepspedagogiek).