Degree-n heeft een investering opgehaald van 2 miljoen euro. Het Hilversumse bedrijf maakt een alternatief voor verwarming in de vorm van warmtepanelen. Op basis van nanotechnologie kunnen ruimtes efficiënt verwarmd worden.

De investering moet ervoor zorgen dat deze manier van verwarmen in heel Europa beschikbaar komt. Het product is al verkrijgbaar in Nederland en België. Degree-n gaat de verdere uitrol nu versnellen naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daarnaast zet het bedrijf een distributiekanaal op met installateurs van bestaande installatiebedrijven in water- en elektrotechniek.

Verwarmen via infraroodstralen
De verwarmingspanelen van Degree-n verwarmen, net als de zon, via infraroodstralen. Zo ervaar je een constante comfortabele temperatuur in een ruimte. Door het gebruik van zogenaamde Carbon Nano Tubes leveren de panelen veel warmte met weinig elektrisch vermogen en zijn ze niet aan slijtage onderhevig, aldus de ontwerpers. De verwarmingspanelen zijn op het bestaande stroomnet aan te sluiten waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn. Een stopcontact is genoeg, een gasaansluiting voor deze verwarming is niet nodig. Ook hoeft de stoppenkast niet uitgebreid te worden met extra groepen. Door het platte ontwerp passen de onderhoudsvrije panelen in vrijwel elke ruimte. Vergeleken met conventionele cv's verbruiken de panelen flink minder energie, aldus de fabrikant.

Pilot bij grote woningbouwverenigingen
Degree-n draait momenteel een pilot met drie grote woningbouwverenigingen. Een van deze organisaties is Ymere in Amsterdam. Zodra de pilot succesvol is afgesloten, kan in één keer een groot aantal huurwoningen voorzien worden van elektrische infraroodverwarming waardoor de noodzaak voor een gasaansluiting verdwijnt.