Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

Marien-den-Ouden-VakkanjerZestien jonge technici op mbo-niveau uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek zijn tot Nederlands kampioen in hun vakgebied gekroond. De discipline Koude- en luchtbehandelingstechniek werd gewonnen door Christian Gerritse van Van Kempen Koudetechniek uit Tiel, Marien den Ouden van InstallatieWerk Midden uit Amersfoort won in de categorie Sanitaire en verwarmingstechniek en de categorie Elektrotechniek Gebouwen was voor Dimitri van Hoof van InstallatieWerk Brabant-Zeeland uit Breda.

Dertien van deze Vakkanjers, zoals ze worden genoemd, zullen gaan deelnemen aan EuroSkills 2016. Dit zijn de Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen die in december in Gothenburg zullen worden gehouden. De ruim 250 deelnemers aan de Nederlandse wedstrijden waren verdeeld over zestien disciplines. Na de voorrondes, in november en december 2015, bleven de beste 86 Vakkanjers over. De finales waren tijdens de vakbeurs VSK, de TechniShow, bij ROC Twente en, als laatste, bij het Klokgebouw in Eindhoven.

De (Junior) VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Met de (Junior) VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu de vaktrots, het vakmanschap en de instroom van jonge technici stimuleren. Meer info op www.devakkanjers.nl.

[related_post themes="text"]