Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Samen met 24 andere Nederlandse mbo-talenten reist Julian van Lohuizen van Elders Totaalinstallateur uit Raalte in oktober af naar Abu Dhabi voor WorldSkills 2017. De 20-jarige Nederlands kampioen sanitaire en verwarmingstechniek is helemaal klaar voor deze wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen. “Als je de kans krijgt om aan WorldSkills mee te doen, dan moet je er ook vol voor gaan”, vindt hij. Samen met Opleidingsbedrijf InstallatieWerk, Elders Totaalinstallateur en Deltion College volgde hij een strak trainingsschema.

“Ik heb maanden geoefend. Niet alleen op technische vaardigheden, maar ook op het Engels – want de opdrachten en onderlinge communicatie zullen in Abu Dhabi ook in het Engels zijn. Het wordt in elk geval een mega-evenement met al die deelnemers, vakken en toeschouwers. Ik heb de nodige verhalen gehoord van kandidaten die eerder hebben meegedaan. Allemaal noemen ze het de mooiste ervaring van hun leven. Ik vind het echt een eer om aan WorldSkills mee te kunnen doen. Wie maakt dat nou mee?”

WorldSkills wordt tweejaarlijks gehouden. De editie van 2017 is van 14-19 oktober in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Zo’n 1.300 deelnemers uit 70 landen verschijnen aan de aftrap van het grootste beroepenevenement ter wereld. Zij gaan de strijd met elkaar aan in 51 beroepen, van bloemschikken tot schilderen, van mobiele robotica tot lassen. De organisatie verwacht meer dan 100.000 bezoekers.

Bekijk de video van de ‘road to Abu Dhabi’ van Julian van Lohuizen.