Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

William McDounoughVolgens architect William McDounough is ons land dé voorloper op het gebied van Cradle to Cradle. Dat vertelt een van de grondleggers van de Cradle to Cradle-filosofie in een interview met Duurzaambedrijfsleven.nl.  “Ik denk dat Nederland en de Verenigde Staten de voorlopende landen zijn op dit gebied. Persoonlijk denk ik zelfs dat Nederland hét leidende land is. Mensen vragen me waar ze moeten kijken om te begrijpen wat er allemaal gebeurt op het gebied van C2C. Dan zeg ik: ‘Kijk naar Nederland’.”

McDounough bracht in 2002 samen met de Duitse chemicus Michael Braungart het boek ‘Cradle to Cradle: remaking the way we make things’ uit. De Cradle to Cradle (C2C)-filosofie die in dit boek werd uitgelegd is het principe van gesloten kringlopen. Elke grondstof en elk materiaal moet volledig kunnen worden hergebruikt zonder verlies van waarde.

“De grootste ontwikkeling is wat mij betreft dat enkele van de grootste certificeringsprogramma’s voor gebouwen, waaronder de Dutch Green Building Council (DGBC) en Leed, het keurmerk Cradle to Cradle Certified hebben geaccepteerd als standaard voor productkwaliteit. Dat is een belangrijke stap om de bouwsector duurzamer te maken.”

[related_post themes=”text”]