Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 96 seconden


Deze maand gaat het nieuwe zonne-energieseizoen van start. Evenals in voorgaande jaren zullen weer honderdduizenden mensen op zoek gaan naar een aantrekkelijke set zonnepanelen. Daarbij ligt de nadruk meestal op goedkoop, wat in veel gevallen niet de beste motivatie is. Dat is althans de ervaring van Arjan Eikelenboom, ‘solar energy

advocaat’ en initiatiefnemer van de informatieve website MisterSunshine.net.

Vanuit zijn achtergrond en ervaring schreef Arjan Eikelenboom de eerste zonne-energiegids: Op Zonnekracht Vooruit.

In 27 hoofdstukken trakteert hij de lezer op een groot scala aan interessante en belangrijke feiten, geldbesparende tips, mogelijke valkuilen en inspirerende soms ontroerende verhalen van mensen die al een investering in zonne-energie hebben gedaan. Hoewel het om een inspirerende gids gaat, leest Op Zonnekracht Vooruit vooral als een zeer onderhoudend boek. De schrijfstijl van Arjan is scherp met een focus, kritisch waar nodig, zodat het voelt alsof de lezer op een zonnesafari is; avontuurlijk, ontspannend en toch leerzaam.

Het doel van Arjan Eikelenboom met de zonne-energiegids is om de voordelen van zonne-energie inzichtelijk en voor iedereen bereikbaar te maken. Dat is iets waarmee de markt zelf en de overheid nog altijd worstelt. Het gevolg is dat de zonne-energiemarkt zich in belangrijke mate als een ongeleid projectiel heeft ontwikkeld, waardoor het voor de consument maar ook voor bedrijven een hels karwei is om een professional te vinden die de mensen objectief kan adviseren. Oftewel, de markt is een stuurloos schip dat wel een kapitein met visie kan gebruiken.

 

De zonne-energiegids maakt consumenten en investeerders wegwijs in de zonne-energiemarkt. De uitgave bevat de noodzakelijke informatie om op gedegen gronden een aankoopbeslissing te nemen, maar ook om de wereld van zonne-energie beter te begrijpen.  De zonne-energiegids wordt in de komende periode in een aangepaste versie ook in het buitenland uitgegeven.

Op Zonnekracht Vooruit is in paperback en als e-book verkrijgbaar. De paperback kost 17,50 euro en het e-book 13,95 euro. Bestellen kan via de website
www.boekenbestellen.nl/boek/op-zonnekracht-vooruit/9018