Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

Technische isolatieZes jonge isolatietechnici streden en strijden donderdag 10 en vrijdag 11 maart 2016 in Hét Huis van de Isolatie in Woerden om de nationale titel ‘Beste Isolatiemonteur’ en ‘Beste Isolatieplaatwerker’. De twee hoogst geklasseerden vertegenwoordigen Nederland op 11 mei 2016 op het Europese kampioenschap in Keulen.
De bedrijfstak Technische Isolatie, niet te verwarren met bouw- en woningisolatie, verzorgt thermische, brandveilige en akoestische isolatie van industriële installaties en technische gebouwinstallaties. Het industriebeeld van Botlek, Pernis, Eemshaven of het Limburgse Chemelot-park laat vooral technische isolatie zien. Hetzelfde geldt voor uiteenlopende installaties in ziekenhuizen, kantoorgebouwen, voedingsmiddelenbedrijven of een Google datacentrum. Technische isolatie is onmisbaar, of het nu gaat om de voedingsmiddelensector, waterzuiveringsinstallaties en tuinbouw of elektriciteitscentrales en reactoren.

De wedstrijden vinden plaats in Hét Huis van de Isolatie te Woerden, het nieuwe OOI-opleidingscentrum in het Intechnium-gebouw. Uitdagende isolatieobjecten vol venijnige bochten, verlopende diameters, flenzen, pompen en afsluiters stellen de kandidaten twee lange dagen van 08.00 tot 16.00 uur op de proef.

Met uiteenlopende isolatiematerialen zoals minerale wol, elastomeer en hardschuimen bouwen de deelnemers onder tijdsdruk een perfect sluitend isolatiesysteem. Aan de beplating met complexe vormstukken en verlopen mag evenmin iets mankeren. Een pittige opgave, maar dat is de praktijk: een gemiddeld isolatiesysteem gaat dertig jaar mee en al die tijd mogen weer en wind geen vat op de installatie krijgen.

De Nederlandse voorronde wordt georganiseerd door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Isolatiebedrijf (Stichting OOI) onder auspiciën van de Europese koepelorganisatie FESI.

Voor meer informatie: www.ooi.nl