Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 100 seconden

ithoItho Daalderop is als fabrikant van boilers het bekendste merk onder werktuigbouwkundige installateurs. Dit blijkt uit de tweejaarlijkse BouwKennis Marketing Score Card Naamsbekendheid & Imago voor de installatiebranche. In de top-5 van bekendste merken onder W-installateurs staan verder twee fabrikanten van cv-ketels, met Nefit op 2 en Remeha als hekkensluiter op 5. Op 3 staat Radson als fabrikant van radiatoren en op 4 staat Danfoss met meet- en regeltechniek.

Wanneer een fabrikant een hoge (spontane) naamsbekendheid heeft en een goed imago, is de kans groter dat installateurs voor die fabrikant kiezen. In de Marketing Score Card Naamsbekendheid & Imago Installatie brengt BouwKennis de totale naamsbekendheid van de grootste merken in de installatiesector in kaart. Het gaat hier om de top of mind awareness (het merk dat als eerste spontaan wordt genoemd), de spontane naamsbekendheid en de geholpen naamsbekendheid. Deze informatie kan worden gebruikt om de naamsbekendheid van de organisatie via gerichte marketingacties te verbeteren.

Wanneer gekeken wordt naar de totale naamsbekendheid (spontaan + geholpen), staat Itho Daalderop als fabrikant van boilers op de eerste plaats. Nefit komt wat betreft totale naamsbekendheid op de tweede plaats maar kent wel de hoogste spontane naamsbekendheid. Daarentegen kent het kleinste percentage W-installateurs Itho Daalderop helemaal niet. Op 3 staat Radson als fabrikant van radiatoren en op 4 staat Danfoss met meet- en regeltechniek. Remeha bevindt zich op plaatst vijf en is de tweede fabrikant van cv-ketels in de top-5. De verschillen tussen de fabrikanten zijn soms klein.

De top-5 van adviseurs ziet er anders uit dan die van W-installateurs. Tevens ligt de naamsbekendheid van fabrikanten hier iets verder uit elkaar. Flamco is onder adviseurs de bekendste als fabrikant van vuil- en luchtafscheiders. Op de derde plaats staat Spirotech in dezelfde productgroep. Radson weet zich als fabrikant van radiatoren ook te nestelen in de top-5 onder adviseurs en komt op de tweede plaats. Itho Daalderop is onder adviseurs ook in de top-5 te vinden maar dan wel met luchttechniek. Holland Heating sluit de top-5 van bekendste merken onder adviseurs.

Voor meer informatie: www.bouwkennis.nl