Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 40 seconden

Airview Luchtbehandeling introduceert een range multiscroll koudwatermachines en warmtepompen. De Clivet WSH-XSC3 watergekoelde koudwatermachines zijn leverbaar in een capaciteitsrange van 217 tot 731 kW. De omkeerbare warmtepomp WSHN-XSC3 is leverbaar met een verwarmingscapaciteit van 243 tot 884 kW. Deze koudwatermachines en warmtepompen maken onderdeel uit van de Clivet SPINchiller3-serie.

De Clivet SPINchiller3-serie combineert multiscroll technologie met een dubbel koudemiddelcircuit voor een hoge betrouwbaarheid en een optimale werking in deellast, aldus de leverancier. ‘Juist omdat veel koudwatermachines en warmtepompen het grootste deel van het jaar in deellast functioneren, zorgt een optimale werking in deellast voor aanzienlijk energiebesparingen.’

De machines zijn standaard geschikt voor toepassing met een open of gesloten bron. Tot de opties van deze units behoren onder meer energieterugwinning, een diversiteit aan geïntegreerde pompen, koppeling met een GBS en een koudemiddellekkagedetector inclusief automatische afpompfunctie.