Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 80 seconden


Honeywell veiligheidshelmHoneywell  introduceert een innovatieve nieuwe reeks multifunctionele veiligheidshelmen die ook gepersonaliseerd kunnen worden. Met een special ontworpen geribbelde buitenlaag van ABS kunststof  bieden de Peak veiligheidshelmen een hoge mate van schokbestendigheid, chemische weerstand en uitstekende prestaties bij hoge en lage temperaturen. Dit maakt de veiligheidshelmen ideaal voor gebruik in vele bedrijfstakken, zoals olie en gas, chemie, bouw, nutsbedrijven en productie.

Behalve de ontwikkeling van de ABS-buitenlaag bieden de nieuwe veiligheidshelmen een aantal functies om gedurende de hele werkdag een superieur comfortniveau te garanderen, zodat de werknemers deze helmen graag willen dragen. Het gaat hierbij onder meer om een ‘regengoot’ die voorkomt dat de drager nat wordt als het regent. De veiligheidshelmen zijn ook verkrijgbaar met twee verschillende verstelmechanismen – drukknop of draaiknopmechanisme – die de natuurlijke vorm van het hoofd gebruiken om een stevige en tevens comfortabele pasvorm te verkrijgen. De Peak veiligheidshelmen lossen ook het probleem van compatibiliteit met andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) op door toepassing van sleuven die ontworpen zijn voor gebruik met verschillende typen gemonteerde gelaatsschermen en oorkappen. Andere functies zijn onder meer de verstelbare grootte en een hoogteverstelling voor de hoofdband tussen 52-62 cm, een vervangbaar zweetbandsysteem en opvulling.

Voor de vier veiligheidshelmen in de vernieuwde Peak-reeks, die verkrijgbaar zijn in negen verschillende kleuren, is ook rekening gehouden met esthetiek. Voor organisaties die een bedrijfslogo willen toevoegen of hun veiligheidshelmen wensen te personaliseren, biedt Honeywell tamponeeropdruk in hoge resolutie met zeer duurzame en slijtbestendige inkt.

De nieuwe Peak-reeks veiligheidshelmen is ook gecertificeerd conform EN397:1995 voor industriële veiligheidshelmen en EN50365:2002 voor elektrisch isolerende helmen voor gebruik bij laagspanningsinstallaties.

Voor meer informatie: www.honeywellsafety.com