Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

Western Airconditioning heeft haar leveringsprogramma warmtepompen uitgebreid met 4-pijps lucht-lucht-water warmtepompen die zijn ontworpen voor het gelijktijdig koelen en verwarmen van kantoren, zorgcentra, industriegebouwen of winkelcentra. De Omicron.REV.S4.HE is leverbaar in 16 bouwgroottes met een vermogensrange van 99 tot 860 kW en voorzien van tandem scroll compressoren.

Elke bouwgrootte heeft 4 of 8 compressoren in twee gescheiden koudemiddelcircuits waardoor tijdens verwarmen, gelijktijdig ontdooien van de gehele unit wordt vermeden. De condensor is voorzien van een speciaal ‘anti-ijs’-circuit dat aanrijpen vanuit de onderzijde van de warmtewisselaar voorkomt. Een gepatenteerde ontdooicyclus zorgt voor snel en efficiënt ontdooien in een zo kort mogelijke tijd. De productie van het benodigd koelvermogen en/of verwarmingsvermogen wordt in compressorstappen geregeld, afgestemd op de warmte- en koudevraag vanuit het gebouw of proces. De Omicron.REV.S4.HE kan verwarmen tot buitenluchttemperaturen van -15°C en levert bij -12°C nog 45°C warmwater.

Aanvullende voorzieningen zoals low noise en super low noise uitvoering en geïntegreerde module met pomp en buffervat behoren tot de mogelijkheden. Western Airconditioning biedt met deze range een 4-pijps oplossing met een kleinere koudemiddelinhoud, goede regelbaarheid en montageflexibiliteit. De beheersing van de uitblaastemperaturen van binnendelen zorgt ervoor dat tochtklachten worden vermeden.