Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

Stauff brengt een nieuwe machine op de markt die de montage van snijring-schroefdraadpijpverbindingen op bijvoorbeeld de bouwplaats mogelijk maakt. Dankzij de elektrische accuvoeding en verrijdbare transportkoffer is de montagemachine mobiel inzetbaar is. Hij is geschikt voor de drukgeregelde montage van snijringen tot een buitendiameter van 42 mm en kan met één acculading tot 200 montages uitvoeren.

De machine met de aanduiding SPR-PRC-H-M is compact geconstrueerd, waardoor deze – samen met toebehoren en ander montagegereedschap – in een bijgeleverde transportkoffer met wieltjes kan worden opgeborgen. Het gewicht van minder dan 7 kg (inclusief accu) maakt gebruik te plaatse mogelijk. Daar kan de machine als handgereedschap of op een statief of met een tafelhouder worden gemonteerd.

Voor de werking van de nieuwe Stauff Press-machine hoeft geen externe voeding beschikbaar te zijn, want als ‘stand-alone’-oplossing werkt deze op lithium-ion-accu, die zonder tussenlading, afhankelijk van de leidingdiameter, tot 200 montageprocessen mogelijk maakt. Standaard is een reserveaccu opgenomen in de servicekoffer. Hierin is tevens ruimte voor het bijbehorende laadstation.

De machine kan snijringen uit de lichte serie op metrische leidinguiteinden met buitendiameters van 6 tot en met 42 mm en de zware serie van 6 tot en met 38 mm voormonteren. De montage wordt drukgeregeld uitgevoerd. De voor de afzonderlijke diameters vereiste instelparameters zijn op de machine gedrukt.

Omdat de gebruiker slechts een paar seconden nodig heeft om van gereedschap te wisselen en de montageparameters te wijzigen, kunnen ook schroefdraadpijpverbindingen met diverse afmetingen en uit verschillende series efficiënt gemonteerd worden. Hierbij blijft altijd de hoge procesveiligheid en betrouwbaarheid gewaarborgd, aldus de fabrikant.

De machine is vooral geschikt voor onderhoud en reparatie van leidingsystemen op locatie en de eindmontage van installatieonderdelen bij de klant.

[related_post themes=”text”]