Onlangs is NIBE gestart met de levering van de NIBE S2125-serie. Deze modulerende lucht/water monoblock warmtepompen kunnen breed worden toegepast in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Doordat ze een aanvoertemperatuur tot 75 °C kunnen leveren, zijn ze– mét behoud van het bestaande afgiftesysteem met radiatoren – toepasbaar in bestaande woningen.

Bij de ontwikkeling van de NIBE S2125-serie is veel aandacht besteed aan geluidsreductie. De buitenunits kunnen daardoor conform de actuele geluidsnormen in veel gevallen zonder geluidsbeperkende maatregelen op 2 meter (type 8) of 3 meter (type 12) van de erfgrens worden geplaatst. De warmtepompen zijn bovendien voorzien van de keuzemogelijkheid voor silent mode, waardoor ze ’s avonds en ’s nachts op een lager toerental kunnen draaien.
Het jaarrendement (SCOP) bij een cv-aanvoertemperatuur van 35 °C bedraagt maar 5,0. In combinatie met de stille werking en de mogelijkheid om met de warmtepomp te koelen, biedt de S2125-serie voor veel nieuwbouwwoningen een lucht/water-warmtepompoplossing.

Aanvoertemperatuur tot 75 °C
Een ander kenmerk van de serie is de aanvoertemperatuur. Deze ligt hoger dan bij de meeste andere warmtepompen, aldus de fabrikant: 70 °C bij een buitentemperatuur van -7 °C en tot 75 °C bij een buitentemperatuur van 15 °C. Dat is in de meeste bestaande woningen ruim voldoende om met een bestaande installatie met radiatoren voldoende comfort te leveren.

Keuze uit twee vermogens
De NIBE S2125 is beschikbaar in twee vermogensranges: type 8 en type 12. De S2125-8 heeft een modulerend vermogen van 2,4 tot 6,7 kW bij 7/35 °C en levert bij een buitentemperatuur van -7 °C een vermogen van 5,6 kW. Bij de S2125-12 bedragen deze vermogenswaarden respectievelijk 2,5 tot 9,9 kW en 8,2 kW. Beide uitvoeringen kunnen worden gecombineerd met diverse complete NIBE VVM (S) binnenunits en NIBE SMO (S) regelunits. Sommige binnenunits zijn voorzien van een ingebouwde boiler van 180 liter, andere kunnen worden gekoppeld aan een separaat op te stellen boiler van bijvoorbeeld 300 of 500 liter.

Onderdeel van een Smart Home
De warmtepompen bieden, via de bijpassende binnenunit of regelunit met behulp van de myUplink-app, uitgebreide mogelijkheden op gebied van draadloze connectiviteit, bediening en monitoring. Ook kunnen alle binnenunits en regelunits uit de NIBE S-serie draadloos communiceren met een brede range draadloze Smart Home accessoires.