Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

578358_422060671176182_2016159794_nAfgelopen maandag is het cao-overleg tussen FNV Bondgenoten en de werkgevers van de technische groothandel (WTG) opnieuw gestrand. Lettie Kleijer, bestuurder FNV Bondgenoten: “Ondanks dat we als handreiking onze looneis hebben bijgesteld naar 2 procent voor één jaar, weigeren de werkgevers een stap in de richting van werknemers te zetten. Voor de werknemers is het tot hier en niet verder.”

Begin dit jaar stuitte de vakbond al op de ‘starre houding’ van de WTG. “Destijds kwam de WTG al met een bod dat onderaan de streep negatief uitpakte voor de werknemers”, aldus Kleijer. “Gisteren bleek dat de werkgevers terugkwamen op een eerder gedaan loonbod. Ze bieden nu voor 2014 een reële loonsverhoging van 1,1 procent. De werkgevers zijn dus achteruit aan het onderhandelen. Dat was en is onacceptabel, temeer omdat er al jaren geen behoorlijke loonsverhoging is geweest. Het is nu tijd dat er weer wordt geïnvesteerd in echte banen en in de werknemers.”

Nadat de onderhandelingen maandag opnieuw vastliepen, is volgens de cao-commissie de tijd van praten voorbij. Ze willen nu het actietraject in. Hoe en wanneer dat bepalen de leden, maar het is klip en klaar dat de werknemers boos zijn. Ze willen genoeg zekerheid, respect en meer koopkracht en laten zich niet langer met een kluitje in het riet sturen.

De cao Technische Groothandel geldt voor 45.000 mensen die werkzaam zijn in zo’n 2.700 bedrijven.