Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen hebben vandaag een ultimatum gesteld aan de directie van Watts Industries(producent van waterbeveiligingsproducten) in Eerbeek voor een goed sociaal plan. Uiterlijk maandag 20 maart om 12.00 uur willen zij dat Watts Industries in gaat op de eisen, anders gaan de werknemers over tot acties. De werknemers willen onder andere een fatsoenlijke ontslaguitkering, een budget van bij elkaar achtduizend euro voor arbeidsmiddeling naar nieuw werk en scholing en een passend gebaar naar de gedupeerde werknemers van Felua.

 

Watts Industries, producent van waterbeveiligingsproducten, wil de vestiging in Eerbeek binnen een jaar sluiten. Ongeveer veertig mensen dreigen hun baan te verliezen. Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Bondgenoten: “Het treft echter niet alleen vele gezinnen, het aantal gedupeerden is veel groter. Er werken op dit moment ook ongeveer 120 mensen van Felua, een sociale werkvoorziening uit Apeldoorn. Velen van hen werken al jaren voor het bedrijf. De directie van Watts wil voor hen helemaal niets regelen. Dat vind ik echt niet kunnen. Watts moet een gebaar naar deze mensen maken, bijvoorbeeld door een financiële genoegdoening.”

 

Volgens FNV Bondgenoten is de beoogde sluiting van het bedrijf alleen gericht op winstmaximalisatie en onnodig. Van der Gaag: “Het gaat hier om een financieel gezond bedrijf. Voor de sluiting is geen enkele reden, behalve nóg meer winst maken. Het is zuur als je op zo’n manier je baan moet kwijtraken.” Over een sociaal plan wordt al sinds 22 november onderhandeld. Tot nu toe zonder resultaat.

Voor meer informatie over de fnv: www.koopkrachtenechtebanen.nl