Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 51 seconden

In samenwerking met HomEvap heeft Brink Climate Systems de Evap ontwikkeld, een systeemmodule voor het balansventilatiesysteem. Hiermee kan het ventilatiesysteem worden aangepast aan de persoonlijke wensen van de bewoner. Met de Evap kan de luchtvochtigheid in huis naar een comfortabel niveau worden gebracht, aldus de fabrikant. Optimale luchtvochtigheid is onderdeel van een comfortabel binnenklimaat. Daalt de luchtvochtigheid onder de 40 procent, dan kan de bewoner last krijgen van lichamelijke ongemakken.

De praktijk leert dat het regelen van de luchtvochtigheid in woningen nogal lastig is. De oplossingen die ervoor worden aangeboden, zijn vaak duur en doen niet altijd wat de fabrikant belooft. Brink zegt nu met de Evap een systeemmodule te bieden die functioneert en voor de gemiddelde woonconsument ook goed te betalen is. Het toestel werkt na ingebruikname volledig automatisch en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

Brink levert systemen voor verwarming, koeling, ventilatie en warmwatervoorzieningen van woningen en kleine utiliteit. De Evap wordt door Brink geïntroduceerd op de ISH in Frankfurt am Main,  hal 11.1 stand C29.

[related_post themes=”text”]