In samenwerking met installateurs heeft Viega een modulair voorwandsysteem ontwikkeld met een relatief gering aantal systeemonderdelen. Met de Prevista Dry, Prevista Dry Plus en Prevista Pure kan het nieuwe systeem flexibel worden ingezet voor klassieke wand-, staanderconstructie- en railmontage voor creatieve badkamerontwerpen.

Tijdens een driejarig ontwikkelingsproces heeft Viega installateurs gevraagd naar hun praktijkervaringen met voorwandsystemen. De ideeën en verbetervoorstellen die zo werden opgedaan, kwamen samen in de ontwikkeling van het nieuwe systeem.
Het voorwandsysteem Viega Prevista is gebaseerd op modulariteit. Op basis van een nieuw inbouwreservoir en verschillende identieke onderdelen kan het systeem daardoor zowel voor wand-, staanderconstructie- als railmontage worden ingezet.

Minder gereedschap nodig
De installateurs gaven ook input over de manier waarop de montage van het nieuwe voorwandsysteem kan worden vereenvoudigd en versneld. Het resultaat is een vermindering van het gereedschapsgebruik. Zo zijn de traversen van de Prevista voorwandelementen nu met snelspanners af te stellen. De voetsteunen kunnen bovendien eenvoudig op de Prevista Dry Plus montagerail worden gezet en vastgeklikt. Met hetzelfde voorwandelement is individuele montage mogelijk.

Kleurconcept voor montage
Om de montage van het Prevista voorwandelement te vereenvoudigen, heeft Viega samen met productontwerpers een kleurconcept ontwikkeld. Alle beweegbare en handmatig te monteren onderdelen zijn geel gekleurd. De installateur herkent zo in één oogopslag wat handmatig gemonteerd kan worden. Een voorbeeld daarvan zijn de schuifelementen op het afvoerventiel waarmee de volledige of gedeeltelijke spoeling wordt ingesteld alsook de instelbare spoelstroombegrenzer of de bevestiging van het vulventiel.

Drie systeemlijnen
Door de nieuwe platformstrategie kent het nieuwe voorwandsysteem alleen nog onderscheid tussen de droogbouwsystemen Prevista Dry en Prevista Dry Plus en Prevista Pure voor de natbouw. Ook het aantal losse onderdelen verminderde met de komst van het Prevista programma. Het omvat voor de droogbouw voorwandelementen voor WC, wastafel, urinoir en bidet. In aanvulling daarop omvat het programma ook de in hoogte verstelbare wc- en wastafelelementen. Voor individuele badkamerontwerpen is de Prevista Dry Plus montagerail mogelijk. Voor de natbouw zijn vier kant-en-klare installatieblokken voor WC, wastafel, urinoir en bidet leverbaar. Daarmee kan de voorraad worden verminderd.
In alle elementen met standaardhoogte van 1.120 mm worden dezelfde inbouwreservoirs toegepast. De spoeltechniek is altijd gelijk, onafhankelijk van bouwhoogte en -diepte. Dat vereenvoudigt niet alleen de montage op locatie maar biedt tot aan de uiteindelijke afwerking ook de vrijheid om een bedieningsplaat naar keuze te selecteren. Alle Viega bedieningsplaten zijn met alle Viega Prevista-inbouwreservoirs te combineren en achteraf verwisselbaar.

Gepatenteerde spoelstroombegrenzer
De uit één stuk en met blaasvormtechniek geproduceerde inbouwreservoirs kunnen op alle gangbare leidingsystemen worden aangesloten.
De gewenste spoelhoeveelheid is eenvoudig via het afvoerventiel in te stellen. Voor een optimale spoelstroom zorgt een gepatenteerde spoelstroombegrenzer. Daarmee kan de spoeling van het Prevista inbouwreservoir worden afgestemd op uiteenlopende WC-keramieken, ook randloze keramieken. Bovendien zijn ook de in hoogte verstelbare WC-elementen al voorbereid op de aansluiting van moderne douche-WC's.
Er zijn meer dan 50 verschillende bedienings- en urinoirplaten.