Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 145 seconden

Op vrijdag 21 maart begint niet alleen de lente, maar opent Mister Sunshine in het hotel Sofitel The Grand in Amsterdam ook het zonseizoen 2014. Dit gebeurt op feestelijke wijze, met onder andere de lancering van ‘Op Zonnekracht Vooruit’, de eerste zonne-energiegids van Nederland. Bovendien ontvangt één gelukkige winnaar deze middag 30 jaar gratis elektriciteit. Naast de officiële boekpresentatie en de prijsuitreiking zullen ook enkele sprekers het zonseizoen een passend startschot geven.

 

Met Op Zonnekracht Vooruit heeft Nederland een primeur; deze originele en handige gids is geschreven door Arjan Eikelenboom, beter bekend als Mister Sunshine. De gids biedt op een heldere en zeer toegankelijke wijze informatie over alle zaken die van belang zijn bij de aanschaf van een zonne-energiesysteem. Door de systematische opbouw van de gids en de vlotte schrijfwijze van de auteur schept deze duidelijkheid in materie die veel mensen nog als ingewikkeld beschouwen. Juist door helderheid te verschaffen wil Mister Sushine meer mensen motiveren om in zonne-energiesystemen te investeren.

De opening van het zonseizoen 2014 wordt voorafgegaan door een bijzondere prijsvraag waaraan iedereen kan meedoen en die op 4 maart van start gaat. De winnaar van deze prijsvraag wint een compleet geïnstalleerd zonne-energiesysteem t.w.v. 4500,- euro. Oftewel zo’n 30 jaar gratis schone elektriciteit. Op 19 maart trekt de notaris de gelukkige winnaar van deze prijsvraag. Vervolgens zal de auteur van de zonne-energiegids de winnaar op 21 maart in Amsterdam in het zonnetje zetten. Details over de prijsvraag ’30 jaar gratis elektriciteit’ is te vinden op http://mistersunshine.net/win-30-jaar-gratis-elektriciteit.html. Meedoen kan tot 18 maart 2014.

De opening van het zonseizoen 2014 in Hotel Sofitel The Grand start om 15.00 uur. Arjan Eikelenboom zal de door hem geschreven zonne-energiegids uitreiken aan enkele vooraanstaande politici onder wie Hans Spekman, partijvoorzitter van de PvdA. De keuze voor Hotel Sofitel The Grand als decor voor de uitreiking is niet toevallig. Niet alleen biedt de locatie een unieke ambiance, maar het gebouw is ook een schoolvoorbeeld van hoe je een 400 jaar oud, cultuurhistorisch pand energiezuinig kunt maken. De directie van The Grand stelt haar deuren graag open voor dit unieke en duurzame feestje en verwelkomt de speciale gasten in stijl.

Met de opening van het zonseizoen 2014 wil Arjan Eikelenboom zonne-energie voor een dag extra in het zonnetje zetten. Hij hoopt van deze dag een jaarlijkse traditie te maken. “Zie het als de ‘moederdag’ voor de zon. Op deze dag kunnen wij de vele voordelen van zonne-energie op een toegankelijke en vrolijke manier aan Nederland presenteren. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat Nederlandse huishoudens en bedrijven overgaan tot een investering in zonne-energie. De voordelen zijn enorm. Voor het milieu, de economie en werkgelegenheid, de duurzaamheid en natuurlijk het direct merkbare, financiële voordeel voor de gezinnen, dat bovendien tientallen jaren doorwerkt in de huishoudportemonnee”, aldus Eikelenboom.

Preview van het boek: http://mistersunshine.net/gidsboek.html Meer info over de auteur op www.mistersunshine.net.