Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

Op woensdag 5 februari introduceert minister Blok van Wonen en Rijksdienst de nieuwe energiebespaarlening op de beursstand van Uneto-VNI (Hal 11, F036) op de VSK-beurs in Utrecht. De bijeenkomst duurt van vier uur tot half zes. De VSK is de grootste Nederlandse vakbeurs voor de Nederlandse installatiebranche.

Op de stand van Uneto-VNI houdt  minister Blok van Wonen en Rijksdienst een toespraak over de energiebespaarlening, voortvloeisel uit het Woonakkoord.

Directeur Frans Zegwaart van Maas Warmtetechniek, lid van Uneto-VNI, geeft vervolgens zijn visie op de ontwikkelingen in de markt en de kansen die de nieuwe lening installateurs en klanten biedt. Afsluitend gaat de minister in gesprek met de aanwezige installateurs over hun ervaringen met verduurzaming in bestaande woningen.

Vanaf 21 januari is het mogelijk een Energiebespaarlening af te sluiten om slim te investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Woningeigenaren krijgen een lagere energierekening en verhogen de woningwaarde met een beter energielabel. De Energiebespaarlening is vanwege de lage rente aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds, dat met financiële bijdragen van de Rabobank, de ASN Bank en de Rijksoverheid is gerealiseerd.