Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

Systemair introduceert AIAS, een voorgeprogrammeerd, eenvoudig te configureren en te bedienen regelsysteem. Het optimaliseert, maar bovenal reduceert het energiegebruik met een vraaggestuurd ventilatiesysteem in combinatie met VAV-regelaars. Ook andere parameters van het ventilatiesysteem, zoals de systeemdruk, het stromingsgeluid en de regeling van de luchtcomponenten verbeteren door het toepassen van het AIAS-systeem met als eindresultaat een optimaal ventilatie/conditioneringssysteem, aldus de fabrikant.

Het AIAS-systeem bestaat uit vier onderdelen:

  1. De AIAS ´Combox´ coördineert het systeem van de luchtbehandelingsunit met alle afzonderlijke regelcomponenten in de ruimte, op basis van een individuele regelingsoplossing per ruimte en/of zone.
  2. Het mobiele configuratie- en bedieningsdisplay is met de ´Combox´ verbonden, waardoor de systeemconfiguratie en de waarden direct op locatie kunnen worden uitgelezen en, indien gewenst, worden aangepast.
  3. De AIAS op afstand bedienbare I/0-module voorzien van 16x analoge aansluiting wordt gebruikt voor extra metingen van analoge waarden als dit door het systeem vereist is.
  4. De AIAS-ruimteregelaar is direct met de AIAS ´Combox´ verbonden, waardoor de systeemconfiguratie en de variabelen direct op locatie kunnen worden uitgelezen en bewerkt.

Vraaggestuurde ventilatie is een instrument voor de regeling van de kwaliteit van het klimaat in een ruimte, zoals de temperatuur, de luchtvochtigheid en de CO2-waarden.