"De wereldwijde markt zal ook in de toekomst hoogwaardige elektromotoren en ventilatoren nodig blijven hebben", zegt CEO Peter Fenkl van Ziehl-Abegg. Daarom investeert het in Künzelsau, Duitsland, gevestigde bedrijf nu 16 miljoen euro in de uitbreiding van de productielocatie op het bedrijventerrein in Kupferzell.

In het nieuwe gebouw komt extra productieruimte van circa 8.400 vierkante meter voor de productie van de modernste generatie energiezuinige elektromotoren. Aangezien veel aërodynamisch ideale geometrieën niet in staal of aluminium kunnen worden gerealiseerd, wordt het gebied van composietmaterialen uitgebreid. “Het is voor ons essentieel om extra ruimte te creëren voor extra spuitgietmachines voor composietmateriaal”, zegt Fenkl.

Digitalisering

De motoren en ventilatoren van Ziehl-Abegg zijn al jaren geschikt voor Industry 4.0, dat wil zeggen dat ze in netwerken kunnen worden geïntegreerd en bestuurd via Ethernet of Bluetooth. Ziehl-Abegg zet deze trend van netwerken voort met een eigen cloudoplossing.

Anticyclisch investeren

"Tijdens de wereldwijde economische crisis van 2008 daalde onze omzet met 17 procent en groeiden we het volgende jaar met meer dan 20 procent - dat was alleen mogelijk omdat we zeer goede producten en gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers hebben", aldus CEO Fenkl. Met deze achtergrond investeert Ziehl-Abegg nu bewust op anticyclische wijze. "Als Corona en de daaruit voortvloeiende economische crisis voorbij zijn, kunnen we weer een doorstart maken!" Het nieuwe gebouw biedt de mogelijkheid om het huidige aantal medewerkers van Ziehl-Abegg in het Hohenlohe-bedrijventerrein te verhogen van meer dan 800 naar meer dan 1.000.

 

 

Op onze nieuwsbrief abonneren