Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 64 seconden

Milieu barometerVanaf nu kunnen Milieubarometerbedrijven met één druk op de knop hun CO2-footprint openbaar maken. Zo delen ze gemakkelijk hun footprint met opdrachtgevers die daarom vragen. Tweeduizend bedrijven en organisaties gebruiken de Milieubarometer om hun CO2-uitstoot te berekenen. Bekijk de footprints op www.milieubarometer.nl/openbare_co2-footprint.

Dankzij de CO2-Prestatieladder wordt bij inkoop en aanbestedingen steeds vaker om CO2-footprints gevraagd. De lijst van openbare CO2-footprints op de Milieubarometerwebsite maakt het zowel de bedrijven als de inkopers gemakkelijker om actuele footprints met elkaar uit te wisselen.

Binnen twee weken hebben ruim twintig Milieubarometerbedrijven hun footprint gepubliceerd. De verwachting is dat veel bedrijven volgen. Nico van Schagen van Schipper Kozijnen: “Uitstekend! Deze nieuwe functie komt mij goed van pas. Het was een fluitje van een cent om onze footprint te publiceren. Ik heb eerder dit jaar vier footprint-verzoeken van aannemers met het PDF-rapport uit de Milieubarometer beantwoord. Vanaf nu ga ik verwijzen naar onze online CO2-footprint”.

De Milieubarometer kan meer dan CO2-footprints berekenen. Het instrument brengt de totale milieuprestatie in kaart en bevat branchegerichte lijsten met maatregelen om de milieuprestatie te verbeteren en kosten te besparen. De kleurrijke grafieken zijn goed bruikbaar in de communicatie met medewerkers, klanten en opdrachtgevers.

Voor meer informatie www.milieubarometer.nl