Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

bbn adviseurs en LCCvision hebben de ISSO-Award 2015 gewonnen met de Life Cycle Cost (LCC) berekeningsmethode. De award is op 1 oktober uitgereikt tijdens het ISSO-najaarsoverleg in Rotterdam. De award werd toegekend aan het bedrijf of product met een aantoonbaar kwaliteitsproces. De LCC-methode maakt accurate berekeningen mogelijk van de levensduurkosten van installaties. De methode komt voort uit het inzicht dat niet alleen investeringskosten, maar ook exploitatie en blijvende kwaliteit horen mee te wegen in het besluitvormingsproces.

Het ISSO-najaarsoverleg – met als thema ‘Kwaliteit is meer dan een keurmerk’- werd bezocht door ruim 140 vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties in de bouw- en installatiebranche. Zij waren het die uit de drie finalisten voor de ISSO-Award de winnaar mochten kiezen. Dat werd de LCC-berekeningsmethode. “De markt heeft de mond vol over levensduurkosten, maar nu is er dan eindelijk een methode om dat inzichtelijk te maken en om de toegevoegde waarde van kwaliteit en duurzaamheid aan te tonen,” zei Rob van Bergen, directeur van ISSO, bij het overhandigen van de award. Bernd Karstenberg van bbn adviseurs nam de award in ontvangst.

Tijdens de pitch omschreef Karstenberg het belang van de berekeningsmethode als volgt: “Aan de hand van de LCC-methode ontstaat nauwkeurig inzicht in het integrale ontwerp van gebouwinstallaties. Zo kun je afwegingen van varianten gaan maken op het hoogste detailniveau van de techniek. De methode ligt ten grondslag aan onze LCCvision-tool, die al in de ontwerpfase alle kosten in kaart brengt, van de investering tot de energierekening. De methode draagt aantoonbaar bij aan beter comfort, lagere investeringen, minder onderhoud en minder energiekosten.” De voordelen van de methode zijn in de praktijk al bewezen bij het ontwerp van een nieuw schoolgebouw. Hier is optimaal comfort in een ‘Frisse School’-omgeving gerealiseerd met verrassend lage investerings- en exploitatiekosten.

De andere twee finalisten voor de award waren Ubbink en Vaillant. Ubbink met de methode Groene Stroom, een integrale oplossing voor verbetering van de energie-efficiency bij gebouwen. Vaillant met het opleidingsprogramma ‘Gekwalificeerd Innovatiepartner’, gericht op het gezamenlijk waarborgen van kwalitatieve, duurzame installaties.

Voor meer informatie: www.bbn.nl en https://www.lccvision.com/