Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 90 seconden

Ventilatieteam ZehnderDe merknaam van het ventilatie assortiment Zehnder – J.E. StorkAir wijzigt per 1 maart 2015 in Zehnder. Zehnder staat voor ventilatie-, verwarmings- en filteringsystemen. De naamsverandering naar Zehnder valt samen met een strategische keuze om naast producten steeds meer totaalsystemen te gaan leveren.

In 2012 werd Zehnder gekoppeld aan het ventilatiemerk J.E. StorkAir. Daarmee werd de kracht van beide merken al zichtbaar gebundeld. Zehnder gaat verder dan het zijn van productleverancier alleen. Naast de bekende, vertrouwde producten biedt Zehnder totaaloplossingen en systeemgaranties bij oplevering en in de verdere exploitatie. Zij wil voorop lopen in prestatiegerichte techniek, waarbij prestatie- en systeemgaranties worden afgegeven op het eindresultaat. De prestaties van het eindresultaat; een vitaal binnenklimaat.

Met de stap naar één Zehnder wordt afscheid genomen van het merk J.E. StorkAir, maar daarmee niet van het DNA van ventilatiespecialist en haar ventilatieproducten en -systemen. De bekende kwaliteit blijft behouden en ook het ventilatieteam blijft ongewijzigd.

J.E. Stork Ringventilatoren N.V. startte in 1937 met ringventilatoren met Waldorp-motoren, ook bekend van radio’s en haardrogers. Daar ontwikkelde zij ook de eerste serie dakventilatoren. In 1967 verhuisde het bedrijf naar Zwolle. Vanuit Zwolle richtte het bedrijf zich op de ontwikkeling van woonhuisventilatie en luchtbehandeling, onder de naam J.E. Stork Ventilatoren B.V. In 1998 kwam de handelsnaam J.E. StorkAir in handen van de Econosto Groep, toentertijd ook eigenaar van onder andere Agpo en Koninklijke Verhulst. In 2002 kocht de Zwitserse Zehnder Group het Zwolse bedrijf. Daarmee werd de expertise van ventilatie gekoppeld aan de expertise van verwarming- en klimaatoplossingen van Zehnder. De internationale Zehnder Group heeft als doel gesteld om naast marktleider op het gebied van designradiatoren toonaangevend leverancier te zijn van comfort- en binnenklimaatsystemen. Binnen de Zehnder Group werken wereldwijd ruim 3000 mensen. In de vestiging Zwolle zijn dit er circa 200.

Voor meer informatie:  www.samennaardetoekomst.nl