Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

Met Touchfree breidt Dornbracht zijn programma wastafelmengkranen (wand- en staande modellen) uit met contactloze bediening. Gebaseerd op een actieve herkenning van beweging werkt de mengkraan zonder zichtbare sensor. De kraan is combineerbaar met alle series van Dornbracht. De fabrikant ontwikkelde de kraan met name voor semi-openbare ruimtes.

Touchfree-toepassingen worden op plekken met veel bezoekers steeds belangrijker. Daartoe behoren onder andere semi-openbare sanitaire ruimtes in hotels, kantoren en restaurants, maar ook lounges op luchthavens. Terwijl daar tot nu toe vooral infraroodsensoren voor wastafelmengkranen werden toegepast, zet Dornbracht met Touchfree hoogfrequentietechnologie in.

Touchfree werkt zonder zichtbare sensor op de mengkraan en kan net als bij een bewegingsmelder worden ingesteld op verschillende reikwijdtes. De sensor schakelt automatisch het water aan en weer uit zodra de persoon de wastafel verlaat.

Opbouwoplossing voor wastafels
De techniek achter Dornbracht Touchfree, de eSet Touchfree, is combineerbaar met iedere designserie van Dornbracht. De eSet is beschikbaar als opbouwoplossing voor wastafels met staande uitloop en als inbouwoplossing voor wanduitlopen – desgewenst met of zonder temperatuurinstelling. Hij wordt onder de wastafel geïnstalleerd en blijft zo onzichtbaar voor de gebruiker.

Individueel aanpasbaar
Vergelijkbaar met de technologie van een bewegingsmelder kent Touchfree diverse instellingen. De sensor wordt bij de eerste inbedrijfstelling automatisch ingesteld maar kan voor wat betreft de gevoeligheid op ieder moment worden aangepast aan specifieke behoeften. Daarnaast zijn een thermische desinfectie en watertemperatuur instelbaar. Ook de nalooptijd is instelbaar.