Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 53 seconden

Voor ondernemers die in 2017 willen investeren in energiezuinige technieken is er weer fiscaal voordeel via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Het budget is gestegen van 161 miljoen euro naar 166 miljoen euro. Bedrijven die investeren in op de Energielijst genoemde technieken kunnen tot ruim 55 procent van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Grote wijzigingen dit jaar op de Energielijst zijn onder andere een brede verruiming van de besparingsnormen, die met name gunstig is voor energiebesparing bij het midden- en grootbedrijf. Deze maatregel ondersteunt het doel voor energiebesparing uit het Energieakkoord.

Andere opvallende wijzigingen binnen de EIA zijn verruiming benutting van afvalwarmte, nieuwe innovatieve koeling voor datacenters en verruiming voor investeringen die gemoeid zijn met de aansluiting op het elektriciteitsnet voor grootschalige zonnepaneleninstallaties.

Technieken die zich niet op de Energielijst bevinden kunnen ook worden aangemeld voor de EIA onder een generieke code. De techniek wordt onder andere getoetst op energiebesparing.

Met de EIA wil het ministerie van Economische Zaken in samenwerking met het ministerie van Financiën een impuls geven aan energiebesparing en duurzame economische groei.

[related_post themes=”text”]