Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 114 seconden

Walraven introduceert verschillende mechanische en chemische ankeroplossingen voor vele soorten toepassingen: van inslagankers, betonschroeven, doorsteekankers t/m schildankers, plafondankers en verschillende chemische ankers. De ankers zijn geschikt voor zowel ongescheurd als gescheurd beton en voor vele soorten installaties.

Heavy Duty Ankers
De Heavy Duty Ankers zijn op elkaar afgestemde producten, inclusief onder andere boren en borstels. Een deel van de producten is uitgevoerd met een zinc-flake beschermlaag, wat zorgt voor een hoge corrosieweerstand. Veel van de ankers zijn tevens getest voor zowel enkelvoudig als meervoudig gebruik. Daarnaast zijn alle Heavy Duty Ankers voorzien van ETA’s die voor u beschikbaar zijn.

Mechanische ankers
Enkele voorbeelden uit het assortiment mechanische ankers zijn de WTB1 Doorsteekanker en de WCS1H Betonschroef. Deze ankers zijn geschikt voor zowel gescheurd als ongescheurd beton en bevatten een zinc-flake beschermlaag. De WTB1 heeft markeringen om de plaatsingsdiepte te bepalen, zowel voor een normale als voor een gereduceerde diepte. Tevens staan er maataanduidingen op de boutkop. De WCS1H heeft drie verankeringsdiepten en is goedgekeurd voor seismische toepassingen.

Chemische ankers
Ook in chemische ankers biedt Walraven een programma in verschillende verschijningsvormen. De Walraven Chemische Ankers kunnen zowel statische als dynamische belastingen aan en zorgen voor een waterdichte afwerking tussen ankerstangen en ondergrond.

Anker Selectie Software
Om een correcte installatie van deze producten te helpen garanderen, biedt Walraven calculatiesoftware die de beste oplossing voor iedere specifieke belastingeis berekent. De Walraven Anker Selectie Software maakt het mogelijk om totaaloplossingen te vinden in één software-omgeving. Dit omvat niet alleen de ideale bevestigingsoplossing, maar ook andere Walraven-producten, zoals wandconsoles en wandplaten.

Gebruikers kunnen snel berekeningen maken en de juiste ankers selecteren. ETA en andere toepasselijke certificaten en technische ondersteuning maken deel uit van het totale pakket. De software is gebaseerd op tientallen jaren van onderzoek, ontwikkeling en praktische ervaring met bouwprojecten en allerhande bevestigingsmiddelen.

Om een anker op de juiste manier te selecteren en te installeren, moet een aantal factoren in acht worden genomen, zoals o.a. omgevingsfactoren als vochtigheid of aanwezigheid van chemicaliën, het basismateriaal waarin het anker wordt bevestigd en de anker regelafstand en randafstanden. Het basismateriaal en de bijbehorende eigenschappen zijn cruciaal bij de selectie en toepassing van een anker, ter voorkoming van schade aan de ondergrond, alsmede voor een correcte en veilige toepassing bij belasting.