Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Energieneutrale-renovatie-Den-BoschDeze zomer kunnen bouwprofessionals meebouwen aan de definitieve versie van de NZEB-tool die eind september op de markt komt. Tijdens het congres NulNu 2015 op maandag 1 juni wordt de beta-versie geïntroduceerd. Aan congresdeelnemers wordt gevraagd zich aan te melden om input en feedback te geven.

Deze nieuwe onafhankelijke ontwerpberekening rekent gebouwprestaties integraal en exact op eenvoudige wijze door. De basis van de NZEB-tool is de bouwfysische berekening PHPP die al jarenlang wereldwijd wordt toegepast om energiezuinig te ontwerpen en bouwen. Wie nu meedoet zorgt ervoor dat Nederlandse concepten als nul-op-de-meter en Active House straks goed ingebed zijn.

NulNu-congresdeelnemers wordt gevraagd zich aan te melden om input en feedback te geven, daarvoor is een projectsite in ontwikkeling. Zij kunnen als eersten in ons land een volledige PHPP-berekening maken met een aantal voor Nederland geldende NZEB-maatregelen (Nearly Zero Energy Building), zoals een luchtwarmtepomp en kunnen hun eigen kennis en data inbedden. Wie bijdraagt loopt dus mee voorop met de ontwikkeling van wat naar verwachting de nieuwe nationale ontwerpberekening gaat worden voor zeer energiezuinig bouwen.

Nu meebouwen aan de NZEB-tool kost € 200 en de upgrade in september € 100 (verkoopprijs € 395 door SBRCURnet). Wie meedoet neemt tevens gratis deel aan de introductiecursus op 29 juni in Ede door stichting KERN ter waarde van € 50. Dit aanbod geldt voor deelnemers aan het congres NulNu 2015 op 1 juni in Utrecht.

Voor meer informatie en aanmelden congres: www.nul-nu.nl