Rekon Installatietechniek, gespecialiseerd in systeemwaterkwaliteit, brengt een range magneetfilters van het Britse Adey op de Nederlandse markt. De grootste uit de serie: een magneet/vuilafscheider voor buizen met een diameter van 20 centimeter.

De producten waren nog niet eerder in Nederland te koop; wel al in landen als het VK, Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Hongarije, Noord-Amerika, Canada en China. “We zijn officiële reseller”, zegt Rekon-directeur Wilfred de Regt. “Een goede systeemwaterkwaliteit kan het rendement flink verbeteren, verhoogt het comfort en voorkomt terugkerende storingen.”

Op de hoofdleiding
De MagnaClean Commercial DN200 8" is de grootste die De Regt kan leveren. “Het voordeel is dat deze direct op de hoofdtransportleiding kan worden gemonteerd. Normaal maak je hier een aftakking van, maar dat heeft als nadeel dat het langer duurt voordat al je systeemwater is behandeld. Met een vuilafscheider op de hoofdleiding ben je het magnetiet meteen de baas.”
Over het belang van een goede systeemwaterkwaliteit is nog niet iedere gebouweigenaar overtuigd, bleek vorig jaar bij een webinar hierover. Terugkijken van dit webinar kan hier.