Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Kieback&Peter bedenkt en levert ook maatwerkoplossingen, niet alleen voor HVAC-installaties in gebouwen, maar ook voor bijvoorbeeld productiehallen. Zoals de nieuwe productiehal “Intergas 2” van de succesvolle ketelfabrikant Intergas te Coevorden. Dankzij de enorme groei van de laatste vijf jaar was een uitbreiding wenselijk. Kosten noch moeite zijn gespaard om een productiehal te realiseren waar veel licht, ruimte en rustige kleuren zijn gecreëerd voor de meest optimale werkomstandigheden. Daarnaast zijn er ruime kantoorruimten en een fors auditorium gebouwd voor meer dan 200 mensen. Dit auditorium is voorzien van een projectiescherm van 9 x 6 m waar de bezoekers op verbluffende wijze kennis maken met de grootste ketelfabrikant van Nederland.

Richard Tent, hoofd Productie Engineering: “wij zijn trots op onze nieuwe productiehal “Intergas 2” die qua architectuur aansluit op onze productiehal “Intergas 1”. Voor beide hallen hebben wij een bezinktank ontwikkeld waarin het water wordt opgeslagen dat wij gebruiken voor het testen van elke ketel. Even ter zijde: wij testen nu 6.000 ketels per week op 16 productielijnen. De regeltechniek voor de bezinktanks en alle technische installaties zijn door Dijkink (onderdeel van de Van Losser Installatiegroep) ontwikkeld in samenspraak met Kieback&Peter. Doordat het water tijdens het testen warmer wordt, kunnen wij het water gedurende de koudere perioden toepassen voor de vloerverwarming in de kantine en de vergaderruimten. Zo wordt de restwarmte van de productie effectief hergebruikt. Is de warmtevraag nihil, zoals in de zomer, dan wordt het water in de bezinktanks gekoeld via een dry cooler, want de watertemperatuur mag niet hoger worden dan 40° C.”

Richard Tent verteld verder: “de productiehal verwarmen wij met gasgestookte heaters. Via dakluiken vindt zomer- en nachtventilatie plaats. In de kantine en de vergaderruimten wordt het klimaat verzorgd door vloerwarming/vloerkoeling i.c.m. een luchtbehandelingskast met koelbatterij. Alle technische installaties worden geregeld met de regelaars van Kieback&Peter en zijn gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem. Dankzij het open communicatieprotocol BACnet was de uitbreiding met “Intergas 2” geen enkel probleem. Nu het e.e.a. draait ligt onze focus op energiemanagement. Ook op dit gebied kan Kieback&Peter ons adviseren en de benodigde software leveren.”