Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 197 seconden

luxe spaMet gespecialiseerde producten en technologieën maakt Dornbracht de beleving van de helende werking van water ook in de eigen badkamer beschikbaar. Van vitaliserende Kneipp-begietingen met een gietslang en weldadige voetbaden tot douche-ervaringen met waterchoreografieën die met één druk op de knop kunnen worden geactiveerd. De verschillende producten en toepassingen kunnen op de persoonlijke wensen worden afgestemd.

De gietslang van Dornbracht maakt het bijvoorbeeld mogelijk om thuis te genieten van een verkwikkend arm- of gezichtsbad aan de wastafel, of een onderbeenbegieting onder de douche. Juist ingezet bevorderen deze toepassingen de doorbloeding en stimuleren ze de bloedcirculatie, de stofwisseling en het immuunsysteem, aldus de fabrikant. De gezichtsbegieting wordt binnen de Kneipp-therapie ook als schoonheidsbehandeling gezien. Het is een lichte en verfrissende toepassing die zorgt voor een aangename doorbloeding en een verstevigde gezichtshuid.

De juiste uitvoering van Kneipp-begietingen wordt toegelicht in een video die in samenwerking met Dornbracht is ontwikkeld door Jochen Reisberger, hoofd behandeling van het Kneippianum Bad Wörishofen: www.dornbracht.com/kneipp.

Dornbracht Foot Bath is een eenheid voor de Private Spa met verschillende toepassingen, zodat de luxe van een weldadig voetbad heel eenvoudig in het dagelijkse leven geïntegreerd kan worden. Terwijl de Relax-setting dankzij doelgerichte verwarming van het water spierspanning verlicht en de bloedcirculatie kalmeert, werkt Vitalize verkwikkend voor lichaam en geest: actieve temperatuurwisselingen stimuleren de reflexzones en de toenemende druk van de douche stimuleert het zenuwstelsel. Naast de verschillende settings maken twee voorgeregelde comfortfuncties het mogelijk om het water comfortabel en veilig tot de gewenste vulhoeveelheid te laten toestromen: tot de enkels of de kuiten. De temperatuur krijgt daarbij een aangename 38 graden.

Met de douchetoepassing Comfort Shower verrijkt Dornbracht de Private Spa-omgeving met een zittende waterbeleving: verschillende wateruitlaten en soorten stralen creëren meteen druk op de knop een weldadige gieting, waarbij de zittende lichaamshouding intense ontspanning mogelijk maakt. Daarbij kan gekozen worden tussen de De-Stressing, Balacing of Energizing settings, die met de Dornbracht Smart Tools eenvoudig kunnen worden ingesteld. Door de combinatie van verschillende wateruitlaten en soorten stralen heeft de choreografie naar wens een balancerende, ontspannende of verkwikkende werking – en zorgt zo voor een unieke, alomvattende waterbeleving voor lichaam en geest.

Voor volautomatische beenbegietingen is de Dornbracht Leg Shower geschikt. Met de vier WaterBars ter hoogte van de onderbenen kunnen koude (Refresh) of in warmte wisselende begietingen (Vitalize) met een druk op de knop worden gestart. Zo verfrist Leg Shower bijvoorbeeld na het sporten of helpt, door doelgerichte temperatuurstijgingen het immuunsysteem te versterken. Leg Shower is afzonderlijk, maar ook als ideale aanvulling op Comfort Shower te gebruiken.

De Dornbracht Horizontal Shower biedt een ontspannende liggende watermassage. De horizontale douche combineert zes WaterBars die in een groot doucheveld boven het ligoppervlak zijn ingebouwd. Ook hier kunnen verschillende soorten stralen in de voorgeprogrammeerde choreografieën gecombineerd worden met een watertemperatuur en -hoeveelheid naar keuze: balancerend, verkwikkend of juist ontspannend, helemaal naar voorkeur. Het systeem wordt aangestuurd via het centrale bedieningselement eTool. Op een verwarmd ligoppervlak kan men liggend op de buik of rug genieten van een bijzondere waterbeleving.

Geïnspireerd door de weeromstandigheden in de natuur biedt Sensory Sky een waterervaring die alle zintuigen prikkelt. Verschillende soorten regen, nevel, licht en geur vullen elkaar aan tot een complexe choreografie, geïnspireerd door het weer en de sferen in de natuur. Het grote, vlakke regenpaneel beschikt over afzonderlijke douchevelden voor een hoofddouche, full-body douche of regengordijn, een koudwater-neveldouche en een licht- en geurfunctie. Naast de drie settings Readjust, Rejoice en Release kunnen verstuivers, douches, licht en geur ook afzonderlijk en onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd voor een custom douche-ervaring.

De Water Dispenser van Dornbracht, ten slotte, geeft binnen enkele seconden gefilterd warm of koud water en komt daarmee tegemoet aan de wens om een eigen drinkwaterbron in de Private Spa te hebben –voor verfrissing tussendoor of voor de eenvoudige bereiding van een kop thee. De bediening is eenvoudig: Bedieningshendel naar achteren – Koud water. Bedieningshendel naar voren – Warm water.

[related_post themes=”text”]